15 Mart 2017 Çarşamba 11:13
Başkan Çelik Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini anlattı

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Türkiye Harp Malulü-Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ümit Taydaş ve yönetimini ziyaret ederek 16 Nisan Halk oylamasında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini şehit aileleri ve gazilere anlattı.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, 16 Nisan Halk oylaması nedeni ile Türkiye Harp Malulü-Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ümit Taydaş ve yönetimini ziyaret ederek gaziler ve şehit ailelerine Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı.

Halk oylaması çalışmalarına ilk olarak Şehit Aileleri ve Gazileri ziyaret ederek başladıklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “16 Nisan halk oylamamızın başlangıcında bu vefa ve şükran duygumuzu çok değerli dernek Başkanımız Ümit Taydaş’ın şahsında tüm dernek üyelerine iletebilmek adına buradayız. Bizler istiyoruz ki Türkiye prangalarından kurtulsun, daha da büyüsün, güçlensin. Türkiye’nin birlik ve beraberliğini bozmak isteyen hainlerin işleri zorlaşsın. Türkiye’nin daha güçlü bir ülke olabilmesi açısından, siyasi istikrarı ekonomik istikrarı teminat altına alabilmek için, 16 maddelik anayasa değişikliğinin büyük bir çoğunlukla geçmesinin, ülkemizin yarınları adına büyük önem arz ettiğine inanıyorum” dedi.

“16 Nisan halk oylaması siyasi bir mesele değildir”

16 Nisan’da yapılacak olan halk oylamasının siyasi bir mesele olmadığını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Bugün itibarı ile Türkiye düşmanı çevrelerin nasıl tedirgin olduklarını, bu ülke bedeller ödeten hain terör örgütlerinin nasıl bir hayır kampanyası yürüttüklerini hep birlikte görüyoruz. Türkiye düşmanlarını barındıran, onlara kol kanat geren ülkelerin bugün Türkiye’nin şerefli Bakanlarına nasıl program yaptırmadıklarını, kendi devlet televizyonlarından bir kampanya yürüttüklerini de görüyoruz. Aslında tüm bu yaşananlara baktıkça görüyoruz ki fotoğraf çok net. 16 Nisan’da yapılacak olan halk oylaması bir siyasi parti meselesi değil, kişilerin meselesi değil. Türkiye daha demokratik bir yönetim şekline geçecek mi geçmeyecek mi, bunun tartışmalarını yaşıyoruz. Özellikle yaşanan son hadiselerin ardından farklı siyasi görüşe sahip vatandaşlarımız da kararlarını yeniden gözden geçirip, olumlu bir görüş beyan ediyorlar. Hem çalışmalarımızı anlatalım, hem de vefa ve şükranlarımızı iletmek için buradayız. Manisa Şehit Aileleri Derneğimizin üyeleri çok şanslı, son derece üstün bir yeteneğe sahip olan, temsil kabiliyeti yüksek temiz, dürüst, girişken üyelerinin hakkını korumak için her türlü çaba ve gayrette bulunan, bizim de çok yakından tanıdığımız ve sevdiğimiz güzel bir başkana sahipler. Her seferinde kendisi ile iletişim kurmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Kendilerinin bir talepleri olduğunda da bizler bu talepleri emir kabul ediyoruz. Çünkü imkanlarımız varsa, hizmet edebiliyorsak bunu kime borçlu olduğumuzun bilinci içerisinde hareket ediyoruz” diye konuştu.

“Yeni sistem ile birlikte istikrar devam edecek”

AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç ise şunları söyledi: “16 Nisan tarihinde yapılacak olan halk oylaması ile ilgili olarak kendilerinin başlattığımız evet kampanyamıza desteklerini talep ediyoruz. Bizler Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte istikrarın devam edeceğine, istikrar ile birlikte terörün son bulacağına, darbeleri de bir daha yaşamayacağımıza inanıyoruz. Ülkemizin güven ve istikrarının bu sistemden geçtiğine inanıyoruz”

“Ulusların başına yüz yılda bir büyük insanlar geliyor”

Yerli imkanlarla Türkiye’nin bölgede güçlü bir ülke olduğunu ifade eden Türkiye Harp Malulü-Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ümit Taydaş, “Değerli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet ilkesinde birleşmemizi tavsiye etmesi çok önemlidir bizim için. Türkiye’nin her yeri ile bir bütün olduğunu, asla bir çakıl taşının dahi zayi olmasının mümkün olmadığını onunla birlikte tüm milletimiz hain 15 Temmuz darbe girişiminde de yapmış olduğu dik duruşla da bunu göstermiş oldu. Bizler bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yükselmekte olan tarafındayız. Bu ülkenin yükselmesi ve büyümesi gerektiğine inanıyoruz. Türkiye’nin bir Suriye, bir Irak olamaması için silah gücünün çok iyi olması ve doğru tarafta durması gerektiğini bilmesine inanıyoruz. Bu konularda da baktığımızda yerli silah üretimlerinde ve birçok operasyonda kullanılan bu yerli silahlar sayesinde alınan başarıların yerli imkanlar sayesinde böylesine güçlü bir lider sayesinde yapıldığını biz görüyoruz. Son zamanlarda sınır bölgesinde ve sınır ötesinde yapılan operasyonların ne kadar başarılı olduğunu hep birlikte görüyoruz. Bu operasyonlar da alınan başarılar 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türk Silahlı Kuvvetlerinin çözüldüğünü söyleyenlere de büyük bir cevap olmuştur. Tüm bunları görüp iyi idrak etiğiniz zaman Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı seviyorsunuz. Bu nedenle onunla birlikte yan yana olmanın Türkiye Cumhuriyetinin geleceği için çok büyük bir öneme haiz olduğunu görüyorsunuz. Ulusların ve devletlerin başına 100 yılda bir büyük insanlar gelirmiş. Bu nedenle Cumhurbaşkanımıza Allah uzun ömürler versin diyoruz” dedi.

“Halk oylamasının evet ile neticeleneceğine inanıyoruz”

16 Nisan’da yapılacak olan Halk oylamasının evet ile neticeleneceğine inandığını ifade eden Taydaş, “Biz ülke olarak Cumhuriyet döneminde bir içe kapanma, mevcut sınırları koruma ve onun dışına çıkamama özellikle Avrupa ve Amerika’nın baskısı altında, ne denirse onları yapan özünü yitirmeye dönmüş, kaybetmeye dönmüş içine kapanmış bir ulusuna yakışmayan bir tanımlanabilir bizimle ilgili. Ancak şimdi bu tamamen değişti. Bu da bazı çevreleri ve ülkeleri son derece rahatsız ediyor. Rahatsız da olsunlar. Biz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bu konuda inanıyoruz. Şahsi olarak da referandumun evet ile neticeleneceğine inanıyorum. Biz bu sistemle oluşan sorunların bundan sonraki süreçte yeni sistemle olmayacağı düşüncesindeyiz. Son dönemlerde de AK Parti Şehit ve Gazi aileleri ile ilgili çok büyük girişimlerde bulunmuştur. Kronikleşmiş olan bazı sorunlarımızı hiç çekinmeden, geri durmadan oyalamadan çözmüştür. Bizleri dinlediğiniz için, sıkıntılarımız paylaştığınız için bu ülke için yaptıklarımız nedeni ile bizlere gereken hassasiyeti gösteriyorsunuz bunlar biz şehit aileleri ve gaziler açısından çok güzel davranışlardır. Tüm bunlar içinde şehit aileleri ve gaziler adına hepinize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.