06 Mart 2017 Pazartesi 14:10
Bağ çubukları yakacak olarak değerlendiriliyor

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde üzüm bağlarının budanmasının ardından kesilen bağ çubukları kışın evlerde yakacak olarak değerlendiriliyor.

Sarıgöl’ün mahallelerinde yapılan üzüm hasadının ardından, üzüm bağları budandı. Budanan bağlarda kesilen çubuklar arazi sahipleri tarafından toplanarak kış aylarında yakacak olarak kullanılıyor. Konuyla ilgili bilgi veren

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, ’’Yıllardır, üzüm üreticilerimiz bağlarında budama sonrası kesilen bağ çubuklarını bağların içerisinden toplatarak yakacak olarak evlerde değerlendiriyor. Bağ çubuklarını üreticilerimiz toplayıp üzüm serim işine kadar kurutuyor. Kurutulan çubuklar gün boyunca nacakla kesilerek yakacak olarak değerlendiriliyor" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.