04 Mart 2017 Cumartesi 18:05
Azerbaycan Kültür Derneği’nden Başkan Şirin’e teşekkür ziyareti

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Azerbaycan Kültür Derneği Başkanı Ünal Kağbağ ve yönetim kurulunu makamında ağırladı.

Azerbaycan Kültür Derneği Başkanı Ünal Kağbağ ve dernek yönetim kurulu üyeleri Settar Bayar, Bayram Ali Çelikten, Orhan Deniz ve Tevfik Kağba, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’e nezaket ziyaretinde bulundu. 25 Şubat tarihinde Mesadet Özcan Konferans Salonu’nda düzenlenen ve Prof. Dr. Hanım Halilova’nın konuşmacılığını yaptığı Hocalı Soykırımı Konferansı’nda şehir dışında olmasından dolayı Başkan Şirin’in aralarında bulunamamasına rağmen destekleriyle konferansın başarılı geçmesine katkı sunduğunu ifade eden Kağbağ, “2015 yılında açtıkları Hocalı Şehitleri Parkı da bunun en büyük göstergelerinden biri olmuştur. Bizler de her yıl önemli konuşmacıları ağırlayarak gerek ülkemiz gerek Türk dünyasının kanayan yarası olan Hocalı Soykırımı’nı unutturmayaya çalışıyoruz. Bu yıl Sayın Hanım Halilova’yı ağırladık. Kendilerinin teşrifleriyle oldukça geniş kitleye önemli mesajlar verdiğimize inanıyoruz. Sayın Başkanımız’ın maneviyatını yanımızda hissettik. O açıdan kendilerine tüm üyelerimiz adına bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

Türk soydaşların yaşadığı acıların hafızalarında derin yer ettiğinin altını çizen Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de konferansın ses getirmiş olmasının kendileri adına önemini vurgulayarak, “Azerbaycan Turgutlu Kültür Derneği’nin her yıl olduğu gibi bu yıl da gerçekleştirmiş olduğu Hocalı Konferansı’ndan dolayı emeği geçen herkesi kutluyorum. Elbette Sayın Hanım Halilova, özellikle kadın mücadelesiyle coğrafyamızda önemli isimler arasında yer alıyor. Konferansında değindi konular, yaşadıklarını dile getirmesi de eminim katılım sağlayan herkesi derinden etkilemiştir. Bu anlamda bir kez daha sizleri kutluyor, önümüzdeki süreçteki faaliyetlerinizde başarılar diliyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.