22 Mart 2017 Çarşamba 14:27
Ayn-i Ali Hanımlar Lokali törenle açıldı

Yunusemre Belediyesinin kadınlara yönelik sosyal projelerinden biri olan hanımlar lokaline bir yenisi daha eklendi. Ayn-i Ali Meslek Edindirme Kursları ve Hanımlar Lokali, protokol üyelerinin katıldığı törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber, İsmail Bilen, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Şule Uygur, İdris Avşar, Can Mercül, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök, AK Parti Yunusemre Kadın Kolları Başkanı Şükran Irmak, AK Parti Yunusemre İlçe Gençlik Kolları Başkanı Emre Şener, Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Müdüresi Aynur Özdemir, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin açılış konuşması yapan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, belediye olarak sosyal projelerde fark yaratmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti. Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Çerçi, “Sosyal belediyecilikte müthiş bir dinamizm içinde hareket ediyoruz. Spor salonları ve çocuk bakım alanları da dahil olmak üzere şu anda 8 hanım lokalimiz vatandaşımıza hizmet veriyor. Çok yakında 2 çocuk gündüz bakımevimizi de hizmete açacağız. Çocuk eğitim ve kültür merkezi ile taziye evi sayısı da 3’e yükseldi. 3 yıllık bir belediye olmamıza rağmen 15 sosyal ve kültürel merkeze sahibiz. Sosyal belediyeciliğin en tepe noktası olan bu kurumlar faaliyet verir durumda. Sosyal Yardım Hizmetleri alanında ilk defa evde bakım hizmetlerini biz başlattık. Evde bakım hizmetleri ekibimiz, şu anda 300’ün üzerinde haneye hizmet vermekte. Gıda bankamız ve diğer yardım hizmetlerimizin yanı sıra yurt dışındaki kardeşlerimize onlarca tır yardım gönderdiğimiz düşünülürse, Yunusemre Belediyesi olarak sosyal belediyecilikte müthiş bir çığır açmış durumdayız. Tüm bu çalışmalarda emeği geçen başkan yardımcılarıma, müdürlerime ve bütün ekip arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Artık belediyeciliğin sadece yol yapmak, kaldırım taşı döşemek ve altyapı yapmaktan ibaret olmadığını belirten AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, "Yerel yönetimler dediğimizde çocuklarımızdan gençlerimize, kadınlarımızdan yaşlılarımıza kadar herkesle şehri emin olarak o şehirde yaşayan insanların bütün sorunlarıyla ilgilenen bir hizmet kurumu haline gelmiştir. Yunusemre Belediyesi, hem kurumsal yapısını her yönüyle oluşturdu hem de o az ve kıt kaynaklarıyla çok büyük hizmetleri hayata geçirdi. Bu anlamda değerli başkanım ve ekibine gerçekten teşekkür ediyorum. 25 yıl önce İstanbul büyükşehir belediye başkanıyken bu tür hizmetlerin önünü açan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde sosyal belediyecilik hızlı bir şekilde gelişmiştir. Yunusemre Belediyesi de, belediyelerin bütün hayatı kuşatacak hizmet yerleri olduğunu o günden bu yana hem de kurumsal olarak göstermiştir. Özellikle hanımlarımıza yönelik olarak bu hizmet yerleri, sosyal belediyecilik alanında gerçekten güzel birer hizmettir. Bu yeni lokalin de hanım kardeşlerimize ve bütün Yunusemreli vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yunusemre Belediyesinin örnek çalışmalara imza attığının altını çizen Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise özverili çalışmalarından dolayı Başkan Çerçi ve ekibini kutladı. Vali Güvençer konuşmasında, “Önce inanmak zorundayız. Sonra bu inançlarımızın beslediği hedeflerimiz olmalı. Hedeflerimizi gerçekleştirebilmek için el ele vermeliyiz. Ama bütün bunları yapabilmemiz için mutlaka harekete geçmemiz ve işimizi ciddiye almamız gerekir. Açılışını yaptığımız hanımlar lokali, maksatlandığı hizmet ve hizmet vereceği insanlar açısından bakıldığında her birimiz için son derece kıymetlidir. Öncelikle bu müessesemizin mahallemize hayırlı olmasını diliyorum. İşini ciddiye alan, doğru yapan, heyecanını profesörlükle kurumsallaşmış bir kimlik içerisinde bu ilçeye hizmet olarak yansıtan Yunusemre Belediyemize ve bilhassa Yunusemre Belediyesi tüzel kişiliğini şahsında temsil eden çok değerli Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’ye hepimiz adına teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bu tesis de ilçemizin almak zorunda olduğu mesafeye bir kat daha hız verecektir. Yunusemre belediyemiz, sosyal belediyecilikte sadece bölgesinde değil, ülke genelinde örnek gösterilebilecek çok değerli adımlar attı. Sosyal belediyecilik demek, insanıyla aynı derdi paylaşmak demek. Yoksulun yanında olmak, hastanın yanında olmak, insanların hayallerini paylaşmak demek. Ben bunun sahadaki tahakkuklarını çok net görüyorum. Ne zaman Yunusemre ilçemizin sokaklarında caddelerinde dolaşsam, bu güzelliği, bu mutluluğu bu sahiplenmeyi, bu tebessümü hissediyorum. Bu manada da Belediye başkanımızı yürekten kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, lokali gezerek kursiyerlerle sohbet etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.