22 Mart 2018 Perşembe 09:41
Alaşehirlilerin ev hayali gerçek olacak

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban’ın sosyal belediyecilik anlamında hayata geçireceği 513 konutluk ‘Ala Yaşam’ projesiyle ev sahibi olmayı hayal eden vatandaşların hayalleri gerçeğe dönüşecek. Alaşehir’in Ilıca Mahallesinde Alaşehir Belediyesine ait 110 dönümlük arazi üzerine yapılacak olan ‘Ala-Yaşam Toplu Konut Projesi’nde günümüze kadar evi olmayan, ev alabilme hayali bile kuramayan vatandaşların hayallerini gerçekleştirecek.

Ilıca Mahallesinde 407 adedi 100 metrekare, 34 adedi 135 metrekare ve 72 adedi de 143 metrekare olarak tasarlanan toplam 513 adet konut inşa edilecek. 100 metrekarelik daireler sosyal konut yönetmeliği kapsamında yapılacak ve 1 yıldır Alaşehir ilçe sınırları içerisinde ikamet eden, hane halkının aylık toplam gelirin 4 bin TL’yi aşmayan tüm vatandaşlar başvuru yapabilecek. 135 metrekare ve 143 metrekarelik daireler için, 2886 sayılı Devlet İhale kanunundaki başvuru şartlarının sağlanması gerektiği öğrenildi.

Yeni yaşam alanı

Açık mutfak ve kapalı mutfak seçenekleri, merkezi ısıtma sistemli, asansörlü, yalıtımlı, sosyal yaşam alanları, şehir içi ulaşım imkanı ile inşa edilecek konutlarda yaklaşık 1.700-1.850 vatandaş için yeni bir yaşam alanı oluşturulacak. Müracaatların Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında bulunan ‘Ala- Yaşam Toplu Konut’ başvuru ofislerinden yapılabileceği öğrenildi.

Türkiye’de büyüklük olarak bir ilk olacak

Konuyla ilgili açıklama yapan Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban projenin Türkiye’de bir ilk olacağını söyledi. Başkan Karaçoban, “Bu toplu konut projesi Alaşehir’de Belediye eliyle hayata geçirilecek Türkiye’de bir ilk ve en büyük proje olacak. Bunun Türkiye’de küçük örnekleri var ama 513 dairelik bir büyük proje ortaya konmadı. 100 metrekare, 135 metrekare ve 142 metrekare olmak üzere 3 tip daire inşa etmeye karar verdik. 407 tanesi Sosyal konut olarak düşündük. 100 metrekareyi aşmayacak. 34 tanesi 135 metrekare, 72 tanesi 143 metrekare, 106 tane de büyük daire olarak karar verdik” dedi.

“Alaşehir’de yeni bir mahalle kuruyoruz “

“Biz Alaşehir’de bir Sosyal Yaşam alanı oluşturuyoruz” diyen Başkan Karaçoban, “1.700-1.850 kişilik mahalle kuruyoruz. Şehir içi ulaşımın kolayca sağlanacağı devlet hastanesine yakınlığı, bunların hepsi birer avantaj. Bu zamana kadar ev sahibi olamadım diyenlere ilaç gibi geleceğini düşünüyorum” diye konuştu.

“Vatandaşlarımız için hizmet ediyoruz”

Vatandaş için hizmet etmeye devam ettiklerini kaydeden Başkan Karaçoban şunları söyledi: “Üye olacak vatandaşlara ödetebileceğimiz en düşük minimum taksiti ödetmeye çalışacağız. Eve taşınma işlemleri gerçekleştikten sonra o dışarıda ödedikleri kirayı da buraya taksit olarak da koyabilmek şeklinde taksitlerimizi yükseltmeyi planlanıyoruz. Yakınlarımızda Denizli Sarayköy’de bir örneği vardı oradaki uygulamada şu anda 1200 TL taksitlerle başladı ve 5 yıl içinde 1650 TL taksite çıktı. Yılda 2 defa ara senet kondu ve memur zammına bağlandı. Yani memur zam artışında bağlandı taksitler. Burada bizim dairelerimizde ise yılda 2 kere zam veya memur zam artışına bağlı böyle bir şey yok bunları bir defa kesinlikle dahil etmedik ama yapılacak olan planlamada ve finans çalışmalarında toplu konut dairesinin verebileceği ve verebileceği fiyatlarında altında çünkü hiçbir kar marjı gütmeden yapılan bir çalışma olacak. Dolayısıyla burada dar gelirli ve geçinme güçlüğü çeken vatandaşa bu konutları en hızlı bir şekilde teslim etmeyi planlıyoruz. Kısmet olursa da ihale işlemlerimiz devam ediyor. Bunlarla ilgili herhalde nisan ayının sonuna kadar da temel atmayı planlıyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.