23 Şubat 2018 Cuma 16:00
Alaşehir’de bin 289 acemi er yemin etti

Alaşehir Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Eğitim Alayı’nda, acemi eğitimlerini tamamlayan 1998-1 tertip bin 289 acemi er için yemin töreni düzenlendi.

Törene, Alaşehir Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Eğitim Alayı Komutanı Albay Ali İsmail Elalmış, Askeri İnzibat ve Trafik Eğitim Tabur Komutanı Yarbay Yusuf Yeşil, 2’nci Ulaştırma Er Eğitim Taburu Komutan Ulaştırma Yarbay Zafer Çınar, İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Yardımcısı Murat Özdemir ile yemin edecek askerlerin yakınları katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, temel eğitim gören bin 289 acemi er, silah ve Türk bayrakları ile donatılmış masaların çevresinde yemin etti. Alaşehir ve çevresinde yaşayan şehit ile gazi ailelerinin de katıldığı törende, duygusal anlar yaşandı. Ulaştırma Alay Komutanı Albay Ali İsmail Elalmış, asker anne ve babaları ile yakından ilgilendi. Yemin töreninde konuşan Alaşehir Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Eğitim Alayı Komutanı Albay Elalmış, "Toplam bin 289 askerimiz tamamladığı eğitim sonrası yemin edecekler. Bu güzide tören nedeniyle kahraman gazilerimizi minnetle yad ediyorum. Başta ebedi başkumandanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere Zeytin Dalı Harekatı’nın 35’inci gününde tüm şehitlerimizi de rahmetle anıyorum. Türkiye Cumhuriyetinin büyük kararlıkla, sınır içinde ve sınır ötesinde terörle mücadele ettiği bu dönemde sizlere de büyük görev düşmektedir. Ulu Önder Atatürk’ün de belirttiği gibi çalışacak ve çalışacaksınız. Kutsal andınızın ailelerinize Türk Silahlı Kuvvetlerine ve milletimize hayırlı olmasını diler, gözlerinizden öperim. Allah’a emanet olunuz’’ dedi.

Konuşmaların ardından resmi geçit töreni düzenledi. Yemin töreni sonrası askerler aileleriyle buluşmanın mutluluğunu yaşadı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.