04 Nisan 2018 Çarşamba 17:21
Alaşehir Tarıma Dayalı İhtisas OSB için ön çalışma yapılacak

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında yapılan toplantıda Alaşehir’de kurulması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ele alındı.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında Alaşehir’de kurulması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili toplantı düzenlendi. Vali Güvençer toplantıda yaptığı konuşmada, jeotermal enerji ile ilgili farklı kullanım alanları hakkında oluşan fikirleri değerlendirerek, Alaşehir’de jeotermal kaynakların seracılıkta, sağlık turizminde belki ileride başka amaçlarla da kullanılmasının düşünülebileceğini söyledi. Bu fikrin projeye dönüşüp dönüşemeyeceği konusunu değerlendirdiklerini, öncelikle geçmiş tecrübelerden yararlanmayı, rantabl fizibilite tasarlayarak raporlama yapılmasını ve daha sonraki aşamalarla ilgili bir yol haritası çizebilmek amacıyla Zafer Kalkınma Ajansına bir proje desteği için müracaat etmeyi düşündüklerini ifade etti. Kendisinin verdiği görev üzerine Alaşehir Kaymakamının konuyla ilgili olarak kapsamlı bir çalışma yaptığını kaydeden Vali Güvençer, bugüne kadar yapılan çalışmaların toplantıda değerlendirileceğini bildirdi.

Toplantıda Zafer Kalkınma Ajansı Manisa Yatırım Destek Ofisi Koordinatör Vekili Mustafa Coşkun, Organize Sanayi Bölgeleri, İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri, Manisa İli OSB Bilgisi, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri, Bitkisel Üretim (Seracılık) OSB’lerde Neler Yer Alabileceği, proje süreçleri, faaliyetteki Tarıma Dayalı İhtisas OSB’ler, Alaşehir Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, yasal mevzuat, projenin paydaşları, ilçede kurulabilecek olası bölgeler ve başarılı örnekler hakkında sunum yaptı.

Toplantıda, Alaşehir’de kurulması düşünülen Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için fizibilite çalışması yapılması kararı alındı.

Manisa Valiliği Brifing Salonunda yapılan toplantıya Vali Güvençer’in yanı sıra Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Veli Oğuz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurettin Aytekin, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Kaya ve ilgili şube müdürleri, Alaşehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tarık Memiş, YİKOB İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Hilmi Polat, Avrupa Birliği Dış İlişkiler Koordinatörü Ural Sevener ile Zafer Kalkınma Ajansı Manisa Yatırım Destek Ofisi Koordinatör Vekili Mustafa Coşkun katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.