15 Haziran 2017 Perşembe 15:53
Alaşehir Gençlik Festivali’ne Bakanlıktan destek

Alaşehir Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından hazırlanan "Philadelphia’dan Ala-Şehir’e Gençlik Festivali (Ala-Fest)" isimli proje, Kültür ve Turizm Bakanlığı GENÇDES Programı çerçevesinde başarılı bulunarak, destek almaya hak kazandı.

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 28 Ekim günü, Türk Halk Müziğine gönül veren ve türkü söyleyebilen 14-29 yaş aralığındaki gençlerin sahne alacağı gençlik festivali düzenlenecek. Festival ile ilgili Alaşehir Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından hazırlanan "Philadelphia’dan Ala-Şehir’e Gençlik Festivali (Ala-Fest)" isimli proje, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın GENÇDES Projesi çerçevesinde başarılı bulundu. Konu hakkında açıklama yapan Alaşehir İlçe Kaymakamı Abdullah Uçgun,"Manisa il merkezi ve ilçelerinde yaşayan 14-29 yaş aralığındaki Türk Halk Müziğine gönül vermiş, enstrüman çalabilen, türkü söyleyebilen gençlerimizin sahne alacağı festival 28 Ekim 2017 tarihinde ilçemizde yapılacaktır. Bu festival ile birlikte bir taraftan medeniyetlere ev sahipliği yapmış Alaşehirimizin tanıtımı yapılırken, diğer taraftan da özellikle gençlerimizin sosyo-kültürel hayata daha etkin katılımının sağlanabilmesi için farkındalık oluşturulmuş olunacaktır. Ayrıca proje kapsamında gençlerimizin yer alacağı bir klip çalışması da yapılacaktır" dedi.

Proje sorumlusu olarak belirlenen daha önceden ilçede birçok başarılı projeye imza atan Halk Eğitim Müdürü ve Müzik Öğretmeni Çetin Burak Mercan, "Proje kapsamında ilçemizden festivale katılacak gençlerimizin tespit çalışmalarına başlanılmıştır. Bu gençlerimizin çalışmaları gönüllü müzik öğretmenlerimiz tarafından yapılacaktır. Projenin en etkin bir biçimde yürütülmesi için kamu kurum ve kuruluşlar ile istişarelerimiz devam etmektedir. İlerleyen günlerde il merkezi ve diğer ilçe ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz. Festivalin tüm Alaşehir halkı tarafından desteklenmesini ve alnımızın akıyla projeyi tamamlayıp, festivalimizin bundan sonraki yıllarda da sürdürülerek geleneksel hale getirilmesini temenni ediyoruz" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.