02 Mart 2018 Cuma 13:29
Akhisar’a 6 akıllı kavşak geliyor

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 17 ilçeden toplu taşıma kooperatiflerinin başkanları ve temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıda, Akhisar ilçesinin trafiğini rahatlatmak amacıyla akıllı kavşak sinyalizasyon sistemlerinin hayata geçirileceğini açıkladı. Başkan Ergün, Akhisar ilçesi içerisindeki 9 kavşaktan 6’sının akıllı kavşak olacağını müjdeledi.

İl genelinde ulaşımda dönüşüm noktasında hayata geçirilen çalışmaları değerlendirmek üzere, 17 ilçeden 30 kooperatifin başkanı ve temsilcileri ile bir araya gelen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, gündeme ilişkin değerlendirmelerin ardından, Akhisar ilçesini mutlu edecek bir gelişmeyi daha kamuoyuyla paylaştı. Akhisar ilçesi içerisinde yaşanan trafik sıkışıklığı sorununu bildiklerini ve vatandaşlardan bu konuyla ilgili talepleri aldıklarını aktaran Başkan Ergün, Akhisar’da 6 kavşağın akıllı kavşağa dönüştürülmesi için çalışmaları başlattıklarını ifade etti. Başkan Ergün, “Akhisar içerisinden geçen 9 kavşak var. Bunlardan,6 tanesinde muazzam sıkıntı yaşanıyor. Akhisar’a bir müjde vereyim. 15 Mayıs’ta bitmek üzere, bu 6 kavşağı da akıllı kavşak sinyalizasyon sistemi kuracağız. Cadde şu anda, Karayolları sorumluluğunda. Protokol yoluyla bu uygulamayı hayata geçireceğiz. Trafik sıkışıklığının yanı sıra, emisyon oranlarının ve karbon salınımının azalması ve hatta yakıt giderlerinin de azalması söz konusu olacak. Akhisar’a hayırlı olsun” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.