Kent Arşivi, kentte üretilen ve kentin markası syılan her ztürlü belge, bilgi, görsel ve işitsel müzelik malzemeler, motifler, kültürel, ahlaki ve dini değerler, arkeolojik nesneler, kent bilgi merkezlerini oluşturan yerlerdir. son yıllarda İzmir Priştina, Çorum, Balıkesir, Beypazarı, Turgutlu müzesinde bir bölüm,  kent arşivleri kurulmuştur. Manisa merkezinde bir kent arşivinin bulunmaması çok büyük noksanlıktır, Müftü Alim Efendinin tarihi evi veya Vali Konağının bir bölümü kent arşivi olarak düzenlenirse Manisa ile ilgili kitaplarımı ve elimdeki tüm kaynakları hatta Tarihçi ve Tarih Öğretmeni Çağatay ULUÇAY tarafından yazılan MANİSA ÜNLÜLERİ isimli piyasada bulunmayan kitabı dahi gönüllü bağışlamayı taahhüt ediyorum.

Kent Arşivinde neler sergilenir: şehrin tarihi fotoğrafları, haritaları, İl yazıcı Defterleri, eski kayıt ve kuyudat, objeler, eski kitap, dergi ve gazeteler, köklü ailelerin şecereleri, fotoğrafları, tapuları, vakfiyeler, şeriyye sicilleri, eski tarım aletleri, el ve ev aletleri, tarihi şahsiyetlere ait resimler, hayat hikayeleri otantık kıyafetler, kamu ve özel sektöre ait tediye ve tahsilat makbuzları, temrinlik malzemeler v.s.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.