02 Ocak 2018 Salı 14:52
Kent Müzesi Manisa Kültür Sohbetleri’ne ev sahipliği yaptı

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Kent Müzesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Manisa Kültür Sohbetleri’ne katılarak Manisa’dan gelen akademisyen, araştırmacı yazar ve kültür sevdalılarını ağırladı.

Turgutlu Kent Müzesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından iki haftada bir gerçekleştirilen Manisa Kültür Sohbetleri’ne ev sahipliği yaptı. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de Araştırmacı Yazar Naci Yengin’in moderatörlüğünde sürdürülen ve aralarında akademisyen, yazar ve kültür sevdalılarının bulunduğu konuklarla birlikte ilk olarak Kent Müzesi’ni gezdi. Bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmanın kendilerini memnun ettiğini belirten Başkan Şirin, “Kent Müzesi açıldığı günden bu yana ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti. Elbette bu durum başarılı bir ekibin birlikteliğinin sonucudur. Bizler, en baştan bu yana tarihimizin, kültürümüzün yeni nesillere aktarılabilmesi noktasında müzemize ve bu gayeyle sürdürülen çalışmalara büyük önem veriyoruz. Bu tür etkinlikler bu anlamda da çok önemli. Manisa Kültür Sohbetleri’nin Turgutlu’da, müzemizde yapılmış olması da bizim için ayrıca sevindirici. Bu anlamda siz değerli konuklarımızı ilçemizde ve Kent Müzemiz’de ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti ifade ederek, Manisa Kültür Sohbetleri’ni düzenleyen İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Müze ziyaretinin ardından Müze Sorumlusu Mehmet Gökyayla, tarafından ‘Turgutlu ve Kent Müzesi’ başlıklı bir mini konferansın verildiği programda ziyaretçiler Turgutlu ve Kent Müzesi’nin hayata geçirilme süreçleri hakkında bilgilendirildi. Konferansın ardından söz alan Araştırmacı Yazar Naci Yengin, “Burada gerçekten de Belediye Başkanı Turgay Şirin’i tebrik etmemiz gerekiyor. Başarılı bir ekiple çok güzel bir iş başarılmış ve birçok ile, ilçeye örnek bir proje hayata geçirilmiş. Bizler de burada Turgutlu ile ilgili birçok konuda önemli bilgiler edindik. Bu organizasyondan dolayı İl Kültür ve Turizm Müdürümüz İbrahim Sudak’a, ev sahipliklerinden dolayı da Belediye Başkanımız Turgay Şirin’e ve Müze Sorumlusu Mehmet Gökyayla’ya teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.