Hızlı yemek yemek aslında yaşamının bir yansıması.Yenilen besinin acı olması , stres , çevresel faktörler gibi hızlı yemek yemeye sebep olur. Birde masada yavaş yemek kişiler vardır işte onlara dikkat edin seneler geçse de formlarını korurlar.

Hızlı yemek net olarak kilo aldırıyor.

Yapılan bir çok çalışma bunları kanıtlıyor.Yavaş yemek yediğimizde tokluk sinyalini net bir şekilde hissedebilirsiniz , fakat hızlı yemek yediğimizde ciddi bir kalori alımından sonra karnımızın hızla şişip neredeyse yediklerimiz rahatsız etme seviyesine geldiğinde fazladan bir çok kaloriye maruz kaldığımızda anlıyoruz maalesef ki bu defa da çok geç oluyor.

Hızlı beslenmek besinlerin kana besinlerin hızla karışmasına ve bir anda yüksek kalori almanızı sebep olur.

Az kalori alsanız dahil , hızlı yemek yediğinizde insülininiz yükselir ve yemek sonrası uyku hali , halsizlik ve tatlı krizlerine sebep olucaktır.Kanda yüksek insülin seviyesi yağlanma emridir.Vücudunuzun yağlanma sebebi hızlı yemek yiyor oluşunuz olabilir mi?

Hızlı yemek sindirim sorunlarına yol açar. Az çiğnediğiniz besinlerin sindirimi ve emilimi daha zordur. Midemiz büyük besin parçalarını küçültmek için programlanmamıştır.Görevi küçük parçaları karıştırmak ve ezmek için programlanmıştır.

Hızlı yemek yemenin en büyük zararlarından biride gaz ve şişkinliktir.Bol çiğnemek bu şikayetleri azaltır.

Ayrıca bitkilerin içindeki fitobesinler biz çiğnedikçe ortaya çıkıyor.mesela pancar yer iken içindeki nitrik oksit yapıcı öne maddeyi dil altından almış oluruz.

YAVAŞ YEMENİN SIRLARI

Her lokmayı en az 20 kere çiğnemeliyiz. Bunu yapamıyor iseniz, lokma aralarında çatalı kaşığı bırakıp 30-40 saniye ara vermeliyiz.

Aşırı sıcak besinler tüketmeyin bir süre soğumasını bekleyin.

Yemek arkadaşınız önemli eğer karşınızda ki kişi hızla yemek yiyorsa sizde ona katılabilme olasılığınız oldukça yüksektir.

Yemek yediğiniz ortamı iyi seçin ye kalk tarzından olan yerler oldukça tehlikelidir.

Yoğun duygu altındayken yemeklerden özellikle hızlı yiyebileceğiniz yemek tarzlarından uzak durun.

Çiğnemek için uzun süre harcamanızı gerektiren yüksek lifli besinleri seçin.

Derin nefesler alın: Eğer yemek yemeye hızlı başladıysanız, derin nefesler alın. Bu hareket tekrar odaklanmanıza yardımcı olacak ve sizi yavaşlatacaktır.

Zaman ayarlayıcı kullanın: Mutfakta zaman ayarlayıcısını (fırın zaman ayarlayıcısı yardımcı olabilir) 20 dakikaya ayarlayın ve bu süre bitmeden yemeğinizi bitirmemeye özen gösterin.

Sabırlı olun: Değişim zaman alır. Yeni bir davranış şeklinin alışkanlık haline gelmesi zaman alır , pes etmeyin.Vücut hücrelerinin tamamın değişimi 120 gün.

Yemeklerinizin keyfini çıkarın , sağlıklı mutlu haftalar diliyorum..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.