1995 yılında, arkadaşım GATA’da görevli Tabip Albay Prof. Dr. Bahadır GÜRBÜZER Bey, Manisa’da ikamet eden Meslekdaşı  ve Ankara GATA’da beraber görev yaptıkları  Sayın Süleyman Sami İLKER Bey ile mutlaka tanışmamı tavsiye etmişti. O günlerde Süleyman Sami Bey, Manisa Karaköy semtinde bulunan tarihi İvaz paşa Hamamının restore edilmesinde katkıda bulunuyor, Manisa Valiliği ve Vakıflar Müdürlüğü tarafından yapılan bu hizmette gönüllü olarak maddi ve manevi yönlerden destek oluyordu.  Bu hizmetine karşılık Manisa Valisi rahmetli efsane valimiz Refik Arslan ÖZTÜRK Bey kendilerine ödül ve takdirname vermişlerdi.   

       Prof. Dr. S. Sami İLKER Bey ile o günlerde Türk Ocağı Manisa Şubesi  Başkanı iken tanıştım, karşımdaki muhterem Beyefendi bir akademisyen çok ruh, mana ve gönül insanı idi. Naif, kibar, yumuşak huylu, ağır başlı, kendisini sadece Göz doktoru olarak değil aynı zamanda kültür, bilim, eğitim ve Milli Şuur alanında da yetiştirmiş ve geliştirmiştir. Çanakkale Savaşı başlayınca Kula ve Gördes ilçelerinden de birer gönüllü alayı oluşturulur ve cepheye giderler. Kula İlçesinden cepheye giden gönüllü Mehmetçiklerden geriye dönen olmamıştır, Gördes Gönüllü Alayından ise sadece bir Mehmetçik gazi olarak Alay sancağını da yanında getirerek köyünün camisinde muhafaza eder. Yıllar sonra bu tarihi sancağı bulan Prof. Dr. S. Sami İLKER Bey, sancağı İstanbul Askeri Müzesine teslim ederek Milli bir görevi ifa etmiş ve bu hizmetine karşılık Genel Kurmay Başkanlığından Takdirname almıştır.

M.C.B.Ü. Tıp Fakültesinde görev yapan doktorumuz hiçbir hastasından para almaz, gerekirse yoksul hastalarına maddi yardımlarda da bulunur. Gördes Tarihi ile çok sayıda kitap yayınlamıştır, öğrencilerine ücretsiz kitap dağıtır, onları kitap okumaya teşvik eder. Manisa Kültür Dostları ve Gördesliler Kültür Derneği tarafından düzenlenen her konferansa, sohbet toplantılarına muhterem eşi Prof. Dr. Ayşe İLKER hanım ile birlikte katılır. Birbirinden değerli dostları ile birlikte kurdukları “ Eğitime Katkı ve Hizmet Derneği.” Başkanlığı görevini yürütmekte, yoksul yüz kadar üniversite öğrencisine her ay karşılıksız burs verilmesine vesile olmaktadır.  Geçen yıllarda Rumeli’ye yaptığı bir gezi esnasında Arnavutluk’a giderek İşkodra’da şehit son Osmanlı Ordusu komutanı Hasan Rıza Paşa’nın kabrini, ve Balkanlarda İslamiyet’in ve Türklüğün yaşatılmasına katkıda bulunan tarihi Harabati Baba Tekkesi başta olmak üzere tüm tekke, zaviye, cami ve mescit ve diğer tarihi eserlerin fotoğraflarını internette yayınlamıştır. S. Sami İLKER Bey, kendisini Hakka, Halka ve hakikate adamış, YESEVİ YOLUNDA YÜRÜYEN DERVİŞ misali, Hak ve Hakikat dostudur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.