Editör
Editör
24 Eylül 2019 Salı 10:00
Sanayi sitesinin Elif Ustası

Manisa’da Küçük Sanayi Sitesi’nde 11 yıldır metal işleme ustası olarak çalışan 45 yaşındaki Elif Kaya, azmiyle parmak ısırttı. Eşi İlhan Kaya’nın açtığı metal işleme atölyesinde çalışan Elif Kaya, hem işinde ustalaştı, hem de kadınlara örnek oldu. İşe ilk başladığı dönemlerde sanayi sitesinde kadın çalışan olmadığını dile getiren Kaya, kendisinden sonra kadınların cesaretlendiğini ifade etti. Metallere şekil verip pres yapan Kaya, forklift operatörlüğü de yapıyor. 

“ERKEKLERDEN ÇOK DAHA İYİYİM”

Büyük firmalar için fırın, beyaz eşya ve ev aletleri parçası ürettiklerini anlatan metal işleme ustası Elif Kaya,  “Eşim iş yeri açmaya karar vermişti. Ona destek amacıyla işe başlamıştım. Daha önce hiç böyle bir iş yapmamıştım. Ama zorlanmadım. Pres makinesini artık ustalıkla kullanıyorum. Düz gelen bir metali şekillendirip fabrikalara teslim ediyoruz. İşe ilk başladığım zamanlarda sanayide hiç kadın yoktu. İnsanlar da yapamazsın diyordu. Yaptığım işten dolayı yadırgıyorlardı. Kadın olduğum için yapamayacağımı düşünüyorlardı. Çünkü zor bir iş. Çok dikkat istiyor, güçlü olmak gerekiyor. Ama ben başardım, önyargıları yıktım. Şimdi işimde usta oldum. Şimdi erkeklerden çok daha iyiyim. Erkekler benim kadar hızlı basamıyorlar” dedi. 

ELLERİNDE OJE YERİNE SİYAH BOYA VAR

İşini sürdürürken annelikten de ödün vermeyen bir çocuk annesi Elif Kaya, 11 yaşındaki kızını da çalışırken büyüttü. Elif Kaya, “Annelik fedakarlıktır. Kadınlar her zaman fedakardır. Ben de bunu başarmaya çalışıyorum. Eşim de en büyük destekçim. O yapamayacağımı hiçbir zaman düşünmedi. El ele verdik. 11 yılda işimde ustalaştım. Benim ellerimde oje yerine siyah yağ var. Ama sonuçta bir emek var. Sıfırdan bu işe başladım, ürettiğimden dolayı çok mutluyum” diye konuştu. / Nermin UÇTU'nun ÖZEL HABERİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.