Editör
Editör
06 Aralık 2017 Çarşamba 15:59
Okulda yangın ve deprem tatbikatı

Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Sosyal Bilimler Lisesinde Manisa AFAD İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen eğitimde öğrencilere önce teorik ardından da uygulamalı eğitim verildi.

Okul konferans salonunda arama kurtarma teknikerleri tarafından öğrenci ve öğretmenlere yönelik ilk olarak teorik eğitim verildi.

Doğal afetler, yangın ve olası acil durumlara yönelik olarak okul öğretmenlerine ve sivil savunma kulübü öğrencilerine ön bilgilendirme yapıldı. Ülkemizin ve Manisa’nın depremselliği, deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler anlatıldı.

Teorik eğitimin ardından deprem tahliyesi anlatılarak öğrenciler ve öğretmenler birlikte okul boşaltma tatbikatı yapılarak, okul boşaltıldı.

Okul bahçesinde yangın konusunda önlem alınması ve başlangıç halindeki yangınlara doğru müdahale şekilleri anlatılarak yangın söndürme cihazı kullanımı anlatıldı. Sonra mutfak tüpü yakılarak öğrencilere yangın söndürme cihazıyla yangına müdahale etmeyi uygulamalı olarak gösterildi.  

Tatbikatta olası yangın ve depremde yaralanan kişilerin kurtarılması ve yaralı taşıma usulleri arama kurtarma teknisyenleri tarafından anlatılarak gösterildi. Yapılan kurtarma tatbikatında öğrenciler temsili olarak yaralı arkadaşlarını kurtardılar.

KBRN tehditlerinin ortaya çıkması durumunda sığınak kullanımı ve sığınağa girişler anlatıldı. Son olarak KBRN tehdidi senaryosu ile kontrollü olarak öğrenciler sığınağa indirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.