Editör
Editör
21 Ekim 2019 Pazartesi 13:37
Okul öncesi öğretmeniydi, devlet desteğiyle çiftçi oldu

Manisa’nın Akhisar ilçesinde Medar Mahallesi’nde yaşayan evli, iki çocuk annesi Yasemin Kuşlar, genç çiftçi projesi ile kendi işinin patronu oldu. 2 yıl önce sosyal medyadan genç çiftçi projesini görüp araştırmaya başlayan Yasemin Kuşlar, genç girişimci çiftçiler projesine katıldı ve projesi kabul edildi. Hayalleri gerçek olan Yasemin Kuşlar, 30 bin liralık hibe devlet desteği ile yaz kış ürün yetiştirebileceği bir sera kurdu. Hayalleri gerçek olan Kuşlar, yaşadığı mahallede de örnek oldu. Onun sayesinde iki girişimci daha sera kurup, üretim yaptı. Örnek olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu kaydeden Kuşlar, “Yaşadığım yerde sera yoktu, beni örnek almalarından çok mutlu oldum. Örnek olacağımı hiç düşünmüyordum. İş kapısı açmış oldum” dedi.

‘YAPAMAZSIN’ DEDİLER

Yetiştirdiği ürünleri büyük firmalara pazarlayan Yasemin Kuşlar, işe başlarken çevresindekilerin ‘yapamazsın’ sözlerine de aldırmadı. Kendine güvendiğini dile getiren Kuşlar, “Daha önce hiç çalışmamıştım. Okul öncesi eğitimi öğretmeniyim, ancak hiç yapamadım. Evime destek olmak amacıyla bu işe girdim. Etrafımdaki insanlardan bazıları ‘şimdiye kadar koca parası yiyordun, devam et’ dedi. Ama benim hırsım vardı. Kendi işimin olmasını istedim ve başardım. Yanımda iki kadın da çalışıyor” diye konuştu.

İki dönüm arazi üzerine kurduğu serada marul ve salatalık yetiştirdiğini kaydeden Kuşlar,”Bilmediğim çok şey vardı, daha önce çalışmamıştım. Nasıl ilerleyeceğim konusunda il ve ilçe tarım müdürlükleri çok fazla destek oldu. Kendi işini kurmak isteyen kadınlar etraftan duydukları olumsuz şeylere kulaklarını tıkasınlar. Çalışan, emekçi kadınlar çoğalsın. Toprakla uğraşmak gerçekten stres attırıyor, hem de kendi paranı kazanmanın mutluluğunu yaşıyorsun” dedi. / Nermin UÇTU

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.