Editör
Editör
06 Aralık 2017 Çarşamba 15:51
Manisa’da işitme engelli sınıfı olan tek okul

Şehzadeler İlçesindeki Gazi İlkokulu bahçesinde okulun özel alt sınıf ve işitme sınıfı öğrencilerinin de yer aldığı 72 öğrenci tarafından gerçekleştirilen “Engelleri aşalım” sloganıyla gerçekleşen etkinliğe okulun tüm öğrencileri ile öğrenci velileri katıldı.

Etkinlik saygı duruşu ve ardından da işaret diliyle seslendirilen İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı.

Etkinlikte öğrenciler tarafından şiirler okundu ve Engelliler Sınıf Öğretmeni Meltem Çetinel eşliğinde işaret diliyle “Hayat Bayram olsa”, “Hayat bayram olsa”  şarkısı ile “İzmir Marşı” seslendirildi, okuldaki diğer öğrenciler ise şarkı ve marşları söyleyerek gruba eşlik ettiler.

Etkinlik hakkında gazetecilere açıklama yapan Okul Müdürü Abdullah Emeksiz, işitme engelliler sınıfı olması bakımında il genelindeki tek okul olduklarını belirterek, ellerinden gelen en iyi eğitimi vermek için çalıştıklarını kaydetti.

Okulda özel alt sınıfta ve işitme sınıfında öğrencilerin eğitim gördüğünü kaydeden Emeksiz, “Okulumuzda Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli sınıfı öğretmenleri ile beraber diğer sınıf öğretmenlerimiz program hazırladılar. Okulumuzda işitme ve bedensel engeli olmak üzere yaklaşık 30 öğrencimiz var. Biz bu öğrencilerimizin toplumda bir yerinin olduğunu, onların engeli değil, engelsiz olarak toplumda yaşayabileceklerini ve bunları tüm öğrencilere hissettirme amacıyla bu programı gerçekleştirdik. Biz de birer bireyiz, büyüdüğümüzde bizim de bir birey olarak bu toplumda yerimiz var demeleri için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Etkinlikte 30’a yakın engelli öğrencimiz ile birlikte toplamda 80’e yakın öğrencimiz yer aldı. İşaret diline yönelik dönem başından bu yana eğitim alan öğrencilerimiz de işitme engelli öğrenciler ile birlikte şarkı ve marş söylediler.” Diye konuştu.

Engelli öğrencilerin yaptığı gösteriler izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Bazı velilerde ellerindeki cep telefonlarıyla bol bol görüntü çekti. (Turgay Duyar)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.