07 Mayıs 2018 Pazartesi 11:40
Diplomasını arkadaşlarının omuzlarında aldı

Attığı kulaçlarıyla katıldığı Türkiye Şampiyonluğunda aldığı şampiyonluk madalyaları ile taçlandırdı. Eğitimin Tüm Kademelerini inatla ve azimle adım adım geçerek lise düzeyine geldi. Polinas Anadolu Meslek Lisesindeki 4 yıllık eğitimine başarılı şekilde tamamlayarak diplomasını arkadaşlarının omuzlarında aldı.

Yunusemre İlçesi Polinas Anadolu Meslek Lisesi bünyesinde oluşturulan Özel alt sınıfta 15 arkadaşı ile birlikte sürdüğü eğitimini başarılı şekilde tamamlamayı başaran Deniz Ünsal’da mezuniyet hakkını kazanan 162 arkadaşı ile birlikte diplomalarını coşkulu törenle aldı.

Okul Müdürü İhsan Pekzorlu, Müdür Yardımcısı Selime Çolak, Hilal Akgül, Müzik öğretmeni Sezgi Yenigün Koç, edebiyat öğretmeni Müşerref Erdoğan, İnşaat öğretmeni Zeynep Yılmaz, Halkoyunları öğretmeni Zeynep Moralı öğretmenlerinden oluşan ekibin özenle hazırladığı Mezuniyet törenine 162 öğrencinin velileri katıldı.

MEZUNİYET PASTASI VE BAHŞİŞLER MÜDÜR BABADAN

Halk oyunlarının gösterisi ve mezun olan öğrencilerin duygularını dile getiren konuşmaların ardından konfetilerle diplomalarını almaya gelen 162 öğrenci mezuniyet pastası okulun müdür babası İhsan Pekzorlu’dan geldi. Öğrenciler ‘Müdür baba bıçak kesmiyor’ demesiyle birlikte cebinden çıkarttığı paraları pastasına bırakılmasıyla birlikte fişeklerin saçtığı ışıklar ve mezuniyete katılan anne ve babaların alkışları altında mezuniyet pastası kesildi.

DENİZ DİPLOMA TÖRENİNE ARKADAŞLARININ OMUZLARINDA GELDİ

Lisede eğitimlerini sürdüren 15 özel öğrenciden birisi olan 21 yaşındaki Deniz Ünsal, bu dönemde tek mezun olan öğrenci olması sıfatıyla diğer öğrencilerin omuzlarında diplomasına almaya geldi.

DİPLOMASINI ÖĞRETMLERİNİN ELİNDEN ALDI

Deniz Ünsal’ın diplomasını Özel Eğitim sınıfı öğretmenleri Derviş Özgür ve Ümit Karakaş’ın elinden aldı. Diplomasını alan Deniz Ünsal, diploma ve mezuniyet coşkusunu 21 yıllık hayatında kendisini biran olsun yalnız bırakmayan ve her daim yanında olan eğitimci annesi Nihal Ünsal, Anneannesi Nuran Güleşçi ile pistte oynayarak paylaştı.

“ÖĞRENCİLERİMİZ HEPSİ BİRER DEĞER”

Polinas Anadolu Meslek Lisesi İhsan Pekzorlu, mezun olan öğrencilerin hepsinin birer değer olduğunu dile getirerek;  “Okulumuz binası OSB’nin önde gelen sanayi kuruluşu Polinas tarafından yaptırıldı. Bu okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz Türkiye’nin en büyük OSB’nin ara elamanı olacak düzeyde eğitimlerle donanmış şekilde mezun oldular. Okulumuzda özel öğrencilerimiz için hazırladığımız sınıfımızda da deneyimli öğretmenler tarafından eğitimini sürdüren 15 öğrencimiz yer alıyor. Bu yıl mezun olan 162 öğrencimizin içerisinde tek mezun olan özel öğrencimiz Deniz Ünsal’da yer alıyor. Deniz’in öğrenme ve okuma arzusunu takdirle karşılıyoruz. Zoru başardı. Hedefi Üniversite eğitimi olacağından hiç kuşkum yok. Mezuniyete katkı sağlayan Müdür yardımcısı ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“BÖYLESİ ÇOCUKLARLA BİRLİKTE OLMAKTAN DOLAYI KENDİMİ ŞANSLI KILIYORUM”

Serebral Palsi teşhisine karşın hayatındaki tüm engelleri engeline rağmen bir bir aşmayı başaran Deniz Ünsal’ın öğretmeni Derviş Özgür ise “ Deniz gerçekten çok özel bir öğrenci. Onunla yolculuğumuz ortaokul dönenimde yolumuz kesişti. Onunla tam 8 yıldır birlikteyiz. Onun hayatla barışık olması ve okuma azmine sadece hayran kalmak değil takdir ediyorum. Şu anda eğitimleri devam eden diğer 14 öğrencimdeki ruh da aynı. Böylesi özel çocuklarla birlikte olmaktan dolayı kendimi şanslı kılıyorum.” dedi.

DENİZ’İN AİLESİ ÇOK MUTLU

Polinas Anadolu Lisesinden mezun olan Deniz Ünsal’ın öğretmen annesi Nihal Ünsal ve torunun bu zorlu yolculukta biran olsun bile yalnız bırakmayan anneannesi Nuran Güleşçi’de duygularını şu sözlerle dile getirerek; “Gerçekten Deniz’in hayatı dünyaya geldiği günden geldiği şu noktaya kadar yaşadıklarıyla aslında flimlere konu olabilir. Dünyaya geldiği gün doktorlar ‘Allahtan ümit kesilmez eğer hayata bağlanırsa bunu mucize olarak nitelendirebiliriz. Sizler yine her türlü sonuca kendinizi hazırlıklı kılın’ demişlerdir. O günden sonra zorlukları bir bir aştı.Önce 8 Yaşında geçirdiği bir dizi ameliyatlar sonrasında ilk adımı attı. Sonrasında havuz hayatıyla tanışarak katıldığı şampiyonlarda birçok madalya ile tanıştı. Bu günlere geldiğine çok şükrediyoruz.”

Son Güncelleme: 07.05.2018 11:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.