Editör
Editör
30 Kasım 2017 Perşembe 12:15
Anne ve engelli kızına maaş şoku

Aynı zamanda Manisa Zihinsel Engellileri Eğitme ve Koruma Derneği Başkanı da olan anne Rabia Keskin, kızı Simge üzerinden aldığı bakım ücretinin herhangi bir resmi belgeye dayanmadan ve araştırılmadan kesildiğini iddia etti.

Ekim ayında maaşını çekmek için bankaya gittiğinde hesapta para olmadığını gördükten sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne giderek konuyu araştırdığını söyleyen anne Keskin, kurumdan kızının işe başladığı gerekçesiyle yapılan şikayet üzerine maaşın kesildiğini ve geriye dönük tahsilat için soruşturma başlatıldığını öğrendiğini kaydetti.

2 AYDIR MAĞDUR

Kızı ile birlikte 6-7 engellinin henüz işe başlamadığını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü’ne aktardığını anlatan Keskin, İl Müdürü ile yaptığı görüşme sonrasında sorunun aşılacağını gerekirse geriye dönük maaş ödemesi yapılarak mağdur edilmeyeceklerini söylediğini belirtti.

Kasım ayında da maaşın yatmaması üzerine il müdürlüğüne yeniden gittiğini ve kurum çalışanları ile il müdürü tarafından hoş karşılanmadığını ve kötü muamele gördüğünü ileri süren Keskin, Zihinsel Engelliler Korumalı İş Yeri’nde (ZEKİ) Türkiye’de ilk olan uygulama olduğu için İl Müdürü ve kurum çalışanları tarafından konunun iyi bilinmesine rağmen hiçbir resmi belgeye dayanmadan ve araştırılmadan bu olayın başlarına gelmesinden dolayı üzgün olduğunu dile getirdi.

“KEŞKE İŞE BAŞLAMIŞ OLSA”

Kurumdan engelli çocuğu ve kendisi ile ilgili SGK’dan yazı getirmesinin istendiğini kaydeden Keskin, “Kızım ile birlikte yaklaşık 40 engeli çocuğumuz ZEKİ’de işe girmek için uzun bir süredir bekliyordu. Yaklaşık 1 yıldır çocuklarımızdan 30’a yakını işe başladı ancak benim kızım işe girmeyi bekleyen çocuklar arasında. Keşke çocuğumuz işe girmiş olsa. Tüm arkadaşları neredeyse işbaşı yaptı, bana her gün işe ne zaman başlayacağını soruyor. Ayrıca işe başlayan çocuklarımızın ailelerine ödenen paranın kesilip kesilmeyeceği yönünde il müdürümüz ve kurum yetkilileri ile ailelerin isteği üzerine defalarca görüşmeler yaptık. Biz bunları düşünürken ve sorunları aktarırken başıma böyle bir şeyin (Kızım işe başlamadan işe girdi diye söylenmesi) gelmesi bizleri oldukça derinden yaraladı.” Dedi.

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Daha sonra konuyu Valiliğe taşıdığını belirten Keskin, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ile görüştüğünü ve görüşmenin oldukça olumlu geçtiğini ve konunun araştırılması için Valilik tarafından soruşturma başlatıldığını kaydetti.

Keskin, şikayet üzerine kesilen bakım ücreti ile ilgili hem Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü hem de Manisa Valiliği tarafından soruşturmanın devam ettiğini sözlerine ekledi.

Çalışmadığını ancak işe girmek için sabırsızlıkla beklediğini söylen zihinsel ve fiziksel engelli Simge ise “Ben de diğer arkadaşlarım gibi işe girmek ve çalışmak istiyorum.” Dedi.

ZEKİ HAKKINDA

Türkiye'nin önde gelen sanayi merkezlerinden Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde (MOSB) başlatılan yaklaşık 5 milyon lira maliyetle oluşturulan Zihinsel Engelliler Korumalı İş Yeri (ZEKİ) ve Yaşam Merkezi’nde, bölge içerisinde faaliyet gösteren fabrikaların açtığı atölyelerde bugüne kadar Özel Eğitim Merkezi mezunu olan 32 engelli öğrenci istihdam edilerek iş sahibi oldu. (Turgay DUYAR)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 45 2017-11-30 18:09:21

%80 ağır engelli otizim hastası kızım var banada eziyet ediyorlar raporu 1 yıllık veya 2 yıllık herşey olur Allah yardımcın olsun

Avatar
yörükoğlu 2017-12-11 22:17:17

Geçenlerde bir tv kanalında şeker hastası komşusunun kan örnegiyle engelli raporu almaya çalışan biri doktorun dikkati sayesinde yakalandı diye haber vardı. Belkide 81 ilde çok örneği var