Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
24 Mayıs 2020 Pazar 15:19
Yılkı atları özgürlüğün tadını çıkarıyor!

Endemik bitki türleri ve birçok yabani hayvana ev sahipliği yapan 6 bin 801 hektar, bin 517 metre yüksekliğindeki Spil Dağı Milli Parkı, en sessiz günlerini yaşıyor. Türkiye genelinden birçok ziyaretçi çeken milli parka, koronavirüs salgını nedeniyle girişler yasaklandı. İnsan hareketliliğinin olmadığı milli parkta çiçek açan şakayıklar, Manisa laleleri ve birçok endemik tür güzellik oluşturdu.

Spil Dağı Milli Parkı'nın Osmanlı döneminden bu zamana kadar geldiği sanılan bekçileri yılkı atları da görsel şölen yaşatıyor. Sayıları 500’ü bulan yılkı atları su aramak için bir araya geliyor. Özgürlüklerine düşkün olmalarıyla bilinen yılkı atları, kendilerine yaklaşılmasına izin vermiyor. Yılkı atlarını fotoğraflamak isteyenler de milli parka girişlerin serbest olduğu dönemlerde Türkiye’nin değişik illerinden gelerek yılkı atlarını fotoğraflıyor. Yılkı atlarının kesin sayı tespiti ve üremelerinin kontrol altına alınması amacıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar 4'üncü Bölge Müdürlüğü tarafından her yıl sayım yapılıyor.

Bu yıl da mühendisler tarafından sayı tespiti için çalışma başlatılacak. Yılkı atlarının susuzluk çekmemesi için milli parkta sulak alanların sayısı da artırılacak. Nermin UÇTU 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.