Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
05 Haziran 2020 Cuma 15:59
Yazarlığa ilk adımı attılar

Çağatay Uluçay İlkokulu Anasınıfı G Şubesi öğretmeni Hafize Dağdelen rehberliğinde Ekim ayında başlatılan "Yazar Olacak Çocuk eTwinning Projesi" kapsamında öğrenciler ve aileleri ile işbirliğine dayalı çeşitli çalışmalar yapıldı. Minik öğrencilerin yıl boyunca hayal güçlerini kullanarak dile getirdikleri hikayeleri henüz yazma becerileri olmadığı için aileler yazıya döktü. Süreç içerisinde çocukların hayal kurma, kendini ifade etme ve özgüven becerileri gelişti. Sömestr tatilinde çocuklar resimli hikaye kitapları yaptı ve anlattı öğretmenleri QR Kod hazırlayarak okulda web araçlarına ve projeye dikkat çekilmesini sağladı.

Hafize öğretmenin proje için hazırlamış olduğu logo,  birinci seçilerek il genelinde oldukça güzel bir yaygınlaştırılma yapıldı. Proje sonunda hedeflenmiş olan öğrencilerin özgün hikayelerinden oluşacak kitap basımı ve okulda yapılması planlanan imza günü etkinlikleri Pandemi nedeniyle revize edildi. Korona virüs salgını süresince de miniklerin hikaye çalışmalarını devam ettirmeleri adına öğretmenleri hep destek oldu. Minik öğrencilerin kitap basımı hayalleri bir nebze de olsa gerçek oldu. "Gökkuşağı Tadında Renkli Hikayeler" adlı hikaye kitabı öğretmenleri tarafından e-kitap haline getirilerek okuyucusu ile buluştu.

Oluşturulan hikaye kitaplarında öğrencilerin hikayelerinin yanı sıra kendi elleriyle çizdikleri resimler de yer alıyor.

eTwinning projelerine katılarak öğrencilerine erken yaşlarda kitap okuma sevgisi aşılayabilmek ve hikaye yazma yeteneklerini ortaya çıkarmak adına projeye başlayan Hafize Dağdelen, böyle güzel bir projede yer almanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Minik Yazarların eserlerine aşağıdaki adreslerden ulaşmak mümkün.
https://www.ourboox.com/books/gokkusagi-tadinda-renkli-hikayeler-2/#

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.