Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
16 Ağustos 2020 Pazar 13:16
Ve yeni yasaklar Manisa'ya da geldi!

1- 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza bazı kısıtlamalar getirildi.

A- Saat 17:00 - 20:00 arası toplu taşıma araçlarını kullanması yasaklandı.

B- Semt veya ilçe pazarlarına saat 17:30'dan sonra girmeleri yasaklandı.

C- Birinci derece yakınları ile amcası, dayısı, teyzesi ve halası oldukları kişilerin düğünleri dışında kalan düğünlere gitmeleri yasaklandı.

2- Yayaların yol ve kaldırımlarda sosyal mesafeyi koruyacak şekilde yürümelerine engel olmaları ve bunun virüsün yayılımının çoğalması nedenlerinden olmasından dolayı; her türlü ticari işyeri ile konutların önünde bulunan yaya kaldırımlarına mal ve malzeme konulmasının yasaklanmasına, bu alanlardaki her türlü işgalinin engellenmesine, uygulamanın büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri ile kolluk güçleri tarafından koordineli bir şekilde birlikte yapılmasına karar verildi.

3- 31 Ağustos 2020 tarihinden itibaren İlimizde personel ve okul servisi olarak kullanılan araçlarda uyulması gereken kurallara, ilgili mevzuat hükümleri ve Sağlık Bakanlığı’nın yayımlamış olduğu Covid-19 Rehberleri maddelerine ek olarak araç içerisinde maske takılması zorunluluğunu ihlal edenlerin tespit edilmesi için, kayıt yapabilecek kamera takılmasına; kayıtların en az 30 gün süreyle saklı tutulmasına karar verildi.

4- İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının önemine istinaden mesire, piknik, alanlarında oturma yerleri arasındaki mesafenin en az 4 metre olacak şekilde ayarlanmasının sağlanmasına karar verildi.

Son Güncelleme: 16.08.2020 13:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
manisalı Ramazan 2020-09-11 17:16:44

bakalım hafta sonu kaç kişi uyacak bu kurallara hiç ümidim yok Ortaköy piknik alanı da denetlenir inşaAllah SELAM ve dua ile Allah'a emanet olun