Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
06 Ağustos 2020 Perşembe 14:08
Vali tek tek açıkladı! Manisa'da vakalar artıyor!

Koronavirüs salgınına karşı kapsamlı denetim yapıldı. Tüm kurumların yetkilileri sahaya çıkarken pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, yollar, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar, taksiler ve tüm yaşam alanları kontrol edildi. Manisa’daki denetimlerde vatandaşlar maske konusunda uyarıldı, sosyal mesafeye dikkat çekildi. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz de, denetimlere katılarak vatandaşları tek tek uyardı. Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici ve çok sayıda yetkili sahaya çıktı. 

Manisa’da da son dönemde vakaların arttığına dikkat çeken Manisa Valisi Yaşar Karadeniz,“ Son zamanlarda ilimizde de vakalarda bir artış söz konusu. Bizim bu ana kadar kurallara sonuna kadar riayet ederek bu sayıları aşağıya indirmemiz gerekiyor. Çocuklarımızı güven içerisinde ve gözleri arkada kalmadan okula gönderebilmek için bu mutlaka şart. Bugün de Türkiye genelinde denetim var. Bunda da genel amaç aslında bu. Yaz mevsimi olması dolayısıyla sosyal hareketlilikte önemli artışlar var. Dolayısıyla bu da virüsün işine geliyor. Ama bu hareketlilik içinde olsak dahi maskemizi takarak, sosyal mesafemizi koruyarak ve sık sık ellerimizi yıkayarak hijyen kurallarına riayet etmemiz gerekiyor. Hizmet veren iş yerleri de Bilim Kurulu tarafından oluşturulan rehberdeki kurallara uyarak hareket etmesi gerekiyor. Ben inanıyorum ki hem Türkiye’de hem de Manisa’mızda vaka sayısını en alt rakamlara çekebiliriz. Hatta Manisa’dan şunu istiyorum, bu kurallara öyle uyalım ki bu ay sonuna geldiğimizde rakamlar dibe vurmuş olsun. Manisa örnek bir şehir olsun. İlçelerimizle birlikte Manisa’dan ben bunu bekliyorum” dedi.

VİRÜSÜN CANINI YAKALIM

Vatandaşlara kurallara daha çok uymaları için çağrı yapan Vali Karadeniz, “Denetimimizde maksat birilerinin canını yakmak değil, virüsün canını yakmak. Gayemiz amacımız bu. Bu çerçevede de tüm vatandaşlarımızın tüm işyerlerinin ve kuruluşların bu kurallara riayet etmelerini bekliyorum. İl genelindeki emniyet, jandarma, sağlık, tarım, belediyelerimiz, ellerinde ne var ne yok herkes sahada. Bundan sonra da bu denetimler devam edecek. Bugünkü kısım bilgilendirici ve uyarıcı boyutu. Bundan sonra aralıksız devam edecek. Denetimden geçen Manisalılar bu kurallara o kadar çok uyacaklar ki görevlilerimiz memnuniyetle geri dönmüş olacaklar” diye konuştu.

AĞIR HASTA YOK

Koronavirüs vakalarındaki artışın kent genelinde olduğunu aktaran Vali Karadeniz, hastanelerde doluluk olmadığını açıkladı. Vali Karadeniz şöyle dedi: “Artış tek bir noktaya ait değil. Bu tür yanlış algılara da sebebiyet vermeyelim. İlçelerimizden bazılarında ve il merkezimizde biraz bir artışımız var. Aşağıya çekmek zorundayız. Şu an için hastanelerin doluluğuyla alakalı bir sıkıntımız yok. Zaten şu dönemde vakaların birçoğu Sağlık Müdürlüğümüzün yapmış olduğu tarama testlerinde elde edilen bulgular. Yani kişide hiçbir belirti yok ama temaslı olduğu için test yapılıyor ve pozitif çıkıyor. Onlar zaten kendi evlerinde karantinada. Ağır hasta yönünde bir sıkıntımız yok.”

SANAYİ KURULUŞLARINDA TARAMA ÇALIŞMASI

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bazı fabrikalarda koronavirüs vakalarının arttığına yönelik iddialarla ilgili konuşan Vali Karadeniz, üst düzey önlemlerin alındığı fabrikalarda bile vakaların çıktığını söyledi. Vali Karadeniz, “Sanayideki kuruluşlarda da tarama çalışmaları yapılıyor. Ama bundan sonraki süreçte sanayi kuruluşlarında sadece çalışma ortamı olarak değil aynı zamanda mola saatlerinde, mesai başlangıcı ve sonlarında, servis gidiş gelişlerinde de özenli olmaları gerektiği konusunda bilinci daha çok işçilerimize de vermenin faydalı olacağı kanaatindeyim. Benim gözlemim, en üst düzeyde tedbir almış yerlerde dahi vakalar olabiliyor. Bu da o tedbire rağmen çalışma ortamı dışında bir şeyler yanlış gidiyor olabilir” diye konuştu. Nermin UÇTU

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.