Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
05 Ağustos 2022 Cuma 15:15
Üzümde fiyatı Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak

Üzüm üretiminin yüzde 85’inin yapıldığı Manisa’da sultaniye çekirdeksiz üzümde hasat telaşı önümüzdeki günlerde başlıyor. Üzüm hasadı yaklaştıkça üreticiyi de fiyat telaşı sardı. Üzüm üreticisinin beklentisine kulak veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da üzüm fiyatlarını açıklamak için 20 Ağustos’ta Manisa’ya geleceği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişini haber alan üreticide fiyat beklentisi arttı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Manisa ziyaretinde Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ve Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun da eşlik etmesi bekleniyor.

EN AZ 30 LİRA OLSUN İSTİYORLAR

Manisalı üretici de kuru üzümde fiyat beklentisini açıkladı. Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, “Kuru üzüm fiyatının en az 2 dolar olmasını istiyoruz. 2 doların altında bir fiyat üreticiyi kurtarmaz. İnşallah üreticiyi memnun edecek biz fiyat açıklanır” diye konuştu.

Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç da, “Maliyetler nedeniyle biz üzümün en az 30 lira olmasını istiyoruz. Çünkü 1 kilo kuru üzümün maliyeti en az 22-23 lira. Bu yıl bağlarda üzüm çok ama aşırı sıcaklar ve gece gündüz arasındaki sıcaklık farkı nedeniyle üzümde kalite düşüklüğü var. Üzümler şu an hala ekşi. Hasat tahmini olarak 15 Ağustos gibi başlar” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.