Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
13 Kasım 2020 Cuma 09:55
Türk Kadınlar Konseyi pandemide yardıma koşuyor

Manisa’da Türk Kadınlar Konseyi üyeleri uzun bir aradan sonra Cafe 236 Lounge’da koronavirüs tedbirleri çerçevesinde toplantı gerçekleştirdi. 27. yılını geride bırakan Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi, sezonun ilk toplantısını yaptı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Programda konseyin faaliyetlerini anlatan Başkan Kafkaslı, üyelerle yeniden bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Başkan Kafkaslı, “Öncelikle çok kısa bir zaman önce hepimizin yaşadığı bu afet dolayısıyla geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. İzmir’de vefat eden vatandaşlarıma Allahtan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da Allahtan şifa diliyorum. Allah bir daha böyle kötü günler göstermesin.  Türk Kadınlar Konseyinin ayrı bir konumu var. Dünyaya Türk kadınını tanıtan bir kuruluştur. Bu bakımdan dünya kadın konseyi ile ortağız ve idari bölümlerde de görevliyiz. Türkiye’yi çok güzel temsil ediyoruz.  Türkiye’ye çok hayranlık duyuyorlar. O kadar çok fikirleri değişti ki kadınlar olarak farklı düşüncelere sahip oldular. Manisa ve İzmir’e geldiler Türkiye’mizi gezdirdik. Dolayısıyla çok farklı bir durumda çalışmalarımız.  Her ilde bir şube açılması için uğraşıyoruz.  Hatta birkaç şubemizin açılışları olacak” dedi.

Ekip olarak çeşitli çalışmalara imza attıklarını kaydeden Kafkaslı, “Öğrencilere, ihtiyaç sahibi insanlara yardım elini uzattık. Hayırseverlerimizin desteğiyle 50 öğrencimize aylık 100’er TL burs veriyoruz. Ancak yaşanan pandemi salgını belimizi büktü. Buna rağmen vazgeçmedik. Bizim can damarlarımızdan olan sağlık çalışanlarımızı, emniyet teşkilatımızı  unutmadık, onlara yemekler ikram ettik. 300’e yakın yaşlı insanımıza yardım götürdük. Türk Kadınlar Konseyi olarak kadın erkek eşitliği için çalışmalar yapıyoruz. Bize destek olan, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Etkinliğe telefon bağlantısıyla katılan Konsey Genel Başkanı Fatoş İnal da üyelere seslendi, konseyin öneminden bahsetti. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.