Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
15 Mayıs 2020 Cuma 17:31
Traktör satışlarında sevindiren artış

TÜİK verilerinde bu yılın ilk çeyreğinde traktör satışında ikiye katlayan bir artış oldu. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 86,5 arttı. Geçen yılın ilk çeyreğinde 5 bin 447 traktörün trafiğe kaydı yapılırken, bu yılın aynı döneminde bu rakam 10 bin 161'e çıktı.  

Traktör sayısının en fazla olduğu ve tarımsal üretimde önde gelen kentler arasında yer alan Manisa’da da artan traktör satışları traktör bayilerini sevindirdi. Bayiler satışlardaki artışı tarım ürünlerinin çiftçiye kazandırmasına ve üretimin artmasına bağladı. Traktör bayisi sahibi Mustafa Ali Bayer, “Bu sene daha mahsuller biraz iyi para yaptı. Onun için milletin alım gücü arttı.  Bu nedenle satışlar da çoğaldı. Geçen seneye nazaran burada en aşağı bazı aylarda yüzde 100 arttı. Bazı aylarda yüzde 50-60 arttı” dedi.

SIFIR TRAKTÖR BULMAKTA ZORLANIYORLAR

Traktör almak isteyen çiftçiler, sıfır traktör bulmakta da zorlanıyor, ikinci ele yöneliyor. Bayiler bu durumu koronavirüs salgını nedeniyle traktör üretiminin azalmasına bağlıyor.  Bayi sahibi Bayer,  “Koronavirüs yüzünden oldu yani. Fabrikalar tam randımanlı çalışamadı. Onun için eksik mal çıkınca, mal da satışı artınca bu iş bu duruma geldi” diye konuştu.

OLUMLU YANSIMA

Traktör bayı satış sorumlusu Kadir Altın da, “Ocak, Şubat, Mart aylarında geçen yıla oranla yüzde 100 bir satış fazlası olduğu doğrudur. Bunun sebeplerine bakacak olursak bunun altında yatan başlıca sebep üzüm fiyatlarının güzel bir seviyeye gelmesi, ortalama üzüm verimlerinin yüksek olması, maliyetlerin biraz daha düşük olması, o yüzden çiftçimizin biraz daha fazla para kazanmasıyla ilgili olarak ihtiyaca mütekabil traktör alımlarının da hızlanmış olmasıdır. Üretimde kolaylıklar olmasının sebebiyle üretimde artmalar yaşandığı doğrudur. Aynı zamanda bu da bizim traktör satışlarımıza olumlu şekilde yansıyor” dedi. Nermin UÇTU

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.