Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
31 Temmuz 2022 Pazar 15:22
TOKİ sakinleri yüzde 90 aidat zammına tepki gösterdi

Akgedik TOKİ bölgesinde site aidatının yüzde 90 oranında zamlanması tepkiyi beraberinde getirdi. Site sakinleri, aidat zammının geri çekilmesi için protesto gösterine başladı.

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, TOKİ sakinlerinin yanına giderek vatandaşlara destek verdi.

“VATANDAŞA NE HİZMET VERİYORSUNUZ Kİ ZAM YAPIYORSUNUZ?”

Başkan Akan konuşmasında, “Akgedik TOKİ uzun zamandır altyapı ve üstyapı sorunlarıyla gündeme geliyor. Şehrin en uzak yerine TOKİ yaptılar, otobüs seferlerini bile gerekli şekilde ayarlamadılar. TOKİ sakinleri zaten isyanın eşiğindeydi. Bu kadar büyük sıkıntılar olmasına rağmen üstüne üstlük bir de aidatlara yüzde 90 oranında zam yaptılar. Siz TOKİ sakinlerine ne hizmet veriyorsunuz ki bir de zam yapıyorsunuz? Tabii TOKİ sakinleri şu anda haklı olarak zammın geri çekilmesini talep ediyor. Bizler de bu haklı taleplerinde yanlarındayız. Bu protestoların barışçıl bir şekilde yapılması lazım, şiddet hiçbir zaman çözüm değil. Olayların büyümesiyle birlikte vatandaşlarımızı sakinleştirmek için site yönetimiyle 1 saat görüşme yaptık” dedi.

“YÖNETİM ŞEFFAF OLMALI”

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan son olarak şu ifadeleri kullandı, “TOKİ yönetimi hesap defterini şeffaf şekilde paylaşmalıdır. Yüzde 90 oranında bir zam kabul edilemez, zam bir an önce geri çekilmelidir. Buradan soruyorum, TOKİ Manisa yönetiminde 18 kişi çalışıyor, bu kişilerin maaşı ne kadar? Çalışanlar içerisinde AK Partili isimlerin yakınları var mı? Tüm bu sorulara cevap verilmesi ve yönetimin de paraların nereye harcandığının hesabını vermesi gerekiyor. TOKİ sakinlerinin haklı taleplerinde yanındayız. Vatandaşlarımızın tepkilerini şiddet karşıtı bir şekilde göstermelerini istirham ediyorum.” 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.