Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
02 Ekim 2020 Cuma 10:00
Teknofest’te başarılı olan öğrencilere ödül

Yunusemre Kaymakamlığı Toplantı Salonunda düzenlenen ödül törenine Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Yunusemre ilçesinden 5 okul 6 projeyle yarışmaya katıldıklarını kaydeden Yunusemre İlçe Milli Yıldıray Demirtaş, “5 okul 6 projeyle Teknofest’e katıldık. Okullarımızdan birisi Şehit Fatih Kalu Kız İmam Hatip Lisesi birinci oldu. Fen Lisesi ikinci oldu. Ve yine Fen Lisemiz de “En İyi Sunum Ödülü” aldı. Biz bütün öğrencilerimizi burada topladık, birlikte olalım dedik” diye konuştu.

Gaziantep’te Teknofest yarışmasına katılan bütün öğrencilere elde ettiği başarılarından dolayı tebrik eden Yunusemre Kaymakam Atilla Kantay, “Bu günlerde güzel haberleri arka arkaya almaya başladık. Bu anlamda her birinizi bütün kalbimizle kutluyoruz. Tabii ne ekersen onu biçersin. Bir şeyler ekildi ve bugün hasat zamanı.  Karşımızda sizleri pırıl pırıl bakışlarıyla gördüğümüzde anlıyoruz ki Türkiye bu işe başladığında çok iyi yapmış. Yani bu kodlama lisansının olduğu yıllarda biz Yıldıray Hocamızla da beraberdik. Yabancı Dil eğitiminde de ancak Türkiye’nin en önemli teknolojik festivalinde Manisa’nın yüzümüzü güldürmesi gurur verici. Bizim yüzümüzü güldürdünüz, Allah’ta sizin yüzünüzü güldürsün. Bugüne kadar yaptığınız çalışmalar, başarılarınız başta anne babalarınız ve yakınlarınız olmak üzere öğretmenleriniz olmak üzere bütün milletimizin ve devletimizin yüzünü güldürdü onları mutlu etti. Bu yapılan çalışmaların bugün dost ve kardeş ülke Azerbaycan’da ne gibi sonuçlar yarattığını dört gündür televizyonlarda hepiniz izliyorsunuz. Geçmişte hayalini bile kurulamayacağımız gökte uçan cisimler, sizin gibi genç beyinlerin eseridir. Sadece savaşta değil barışta, üretimde, hasatta, teknoloji ve her yerde bilimin müstesna yerini sizler ürettiniz. Bu yaşlarda çok erken girdiniz, çok iyi girdiniz, iyi ki girdiniz bu konulara. İyi ki kafa yordunuz. İyi ki dert edindiniz. Dert edinmezseniz hiçbir şeyden sonuç alamazsınız. İşin doğrusu artık Türkiye bugün gençlere fırsat verir bir Türkiye haline geldi. Türkiye bugün artık yakın geçmişte ektiği tohumları alma zamanına girdi. Bununla gurur duyar haline gelmiştir. Başta aileleriniz ve öğretmenleriniz olmak üzere sizleri yetiştirdikleri için, Gaziantep’ten aldığınız sonuçların yakın bir tarihte inanıyorum ki bütün Dünya’dan da alacaksınız. Dünya çapında teknolojik uygulamalara, bilimsel araştırmalara öncelik yapacağınızdan hiçbirimizin endişesi yok. İlim çok güzel bir şeydir, ilimi sermaye ile evlendirmek daha güzeldir. Bilim ve sermaye evlenirse ortaya teknoloji gibi bir çocuk çıkar. İşte o çocuk büyür, gelişir ve bizim büyük Türkiye’nin yeniden güçlendirilmesinde söz sahibi olur. Her birinizi ayrı ayrı gözlerinizden öpüyorum, tebrik ediyorum. Ve sizleri bugünlere getiren eşsiz öğretmenlerinizi aynı saygı, şükran ve milletle anıyorum.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.