Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
29 Mayıs 2020 Cuma 14:53
Sosyal mesafeli, maskeli Cuma

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ibadete kapalı olan camiler kılınan Cuma namazıyla birlikte 74 günün ardından tekrar ibadete açıldı. Görevli ekipler, caminin avlusuna da sosyal mesafe kuralına uygun şekilde şerit çekti. Cami içerisinde namaz kılınmazken,  cami avlusu ve meydanlarda maske ve sosyal mesafe kurallarına namaz kılındı.  Vatandaşlar evlerinden getirdikleri seccadeleri kullandı.  Manisa Valisi Ahmet Deniz, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök da ilk Cuma Namazını Hatuniye Camii’nde kıldı. Cuma namazı öncesinde camide sık sık sosyal mesafe ve maske konularında uyarılar yapıldı.  Hatuniye Cami İmam Hatibi Hayrettin Çoban’ın kıldırdığı namazın ardından vatandaşlar sosyal mesafeye uyarak camiden ayrıldı. Haftalar sonra yeniden camide Cuma namazını kılan vatandaşlar durumdan memnun olduklarını kaydetti.

Manisa Valisi Ahmet Deniz, Türkiye geneli ile birlikte Manisa’daki vakalarda da azalma olduğunu belirterek, “2-2,5 ay sonra ilk cumamızı ifa ettik. Sosyal mesafeye dikkat ederek namazımızı kıldık. Gerçekten tüm dünyada olduğu gibi zorlu bir süreç yaşıyoruz. Alınan tedbirler sayesinde Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Manisamızda da vakalar düşmeye başladı. Bu virüsü en kısa sürede atlatmak için çabalarımız sürecek” dedi. Nermin UÇTU

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.