Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
30 Haziran 2020 Salı 17:24
Şimdi tarla domates zamanı

Sofralarımızın vazgeçilmezlerinden olan ve ülkemizin kaliteli domateslerinin yetiştirildiği Salihli’nin Kemerdamları Mahallesi’nde Nisan ayında toprakla buluşan domates fideleri meyvelerini verdi, tarlalarda hasat çalışmaları başladı.

Tarım işçileri 35 dereceyi aşan sıcak havada domates topladı. Çiftçinin hasat çalışmalarına Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk de katıldı.

Öztürk, bereketli bir sezon olmasını isterken, üreticilere de her zaman destek olduklarını söyledi. İl Müdürü Öztürk, “İlçemiz Kemerdamları Mahallesi’nde yetiştirilen domateslerin hasat çalışmaları başladı. Salihli İlçemizde toplam 3.000 dekar, Kemerdamları Mahallesi’nde ise 250 dekarlık alanda sofralık domates yetiştiriciliği yapılmaktadır. Üreticilerimiz bir dekarlık alandan 6 ton verim almaktadır. Lezzetiyle, aromasıyla ün kazanmış Kemerdamları domatesi ilimiz ve çevre illerin hallerine gönderilmektedir” dedi. Üreticiler de tarla domatesinde fiyatların iyi olmasını istedi.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.