Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
08 Ekim 2020 Perşembe 15:04
Şehzadeler'de vaka sayılarını kaymakam açıkladı

Manisa’da koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında denetimler aralıksız sürüyor. Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanvekili ve Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kavas, Şehzadeler İlçe Emniyet Müdürü Nuri Özgün ile birlikte denetim gerçekleştirdi. Kaymakam Çaykara ve beraberindekiler ilk önce Perşembe Pazarını, ardından Kenzi Caddesi’nden Ulupark’a kadar denetim gerçekleştirdi. Pazarda esnafın kurallara uymaya özen gösterdiğini ifade eden Kaymakam Çaykara, tedbirlere uyanlara teşekkür etti. Çaykara, özellikle sigara içmek için maskesini çıkaran vatandaşlara tepki göstererek, “Sigara içmek için maskenizi çıkarıyorsunuz. Hem maske takmayarak, hem de sigara içerek sağlığınızı tehlikeye atıyorsunuz” dedi.

Kaymakam Çaykara, Şehzadeler ilçesinde alınan tedbirler sayesinde 20 gündür vaka sayılarında ciddi düşüşlerin olduğunu belirterek, “Başta İlçe Sağlık ve emniyet teşkilatımız olmak üzere ekiplerimizin yaptığı çalışmalar neticesinde vaka sayılarımız yarıdan fazla düştü ama bu yeterli değil. Tedbiri elden bırakırsak vakalar yeniden artışa geçecek. Vaka sayılarının daha da aşağı düşmesi için denetimlerimize devam edeceğiz. Hep birlikte bu salgının üstesinden geleceğiz” dedi.

Başkalarının hayatını tehlikeye atanlara ceza vermekten çekinmeyeceklerini vurgulayan Kaymakam Çaykara, “Bugünkü yaptığımız denetimlerde pazarda kurallara uyulduğunu gördük. Bizim en çok üzüldüğümüz şey. Denetim yaparken bazı insanlarımızın kurallara uymayıp başkalarının hayatlarına ve kendi hayatlarını tehlikeye sokmaları.  Dolayısıyla ceza vermek zorunda kalıyoruz. Maalesef zaman zaman  bu tür vatandaşlarımızla karşılaşıyoruz. Kimse kusura bakmasın. Kurallar açık kendi hayatını ve başkasının hayatını tehlikeye atanlara ceza vermekten de çekinmeyiz. Ama çok şükür insanlarımız bu noktada belirli biz düzeye geldiler. Kurallara uyuyorlar. Biz de memnuniyetle denetimlerimizde bunu gördük. Sonuç olarak şunu söylüyoruz. Maske sizi cezadan ve virüsten korur. Lütfen maskelerimizi ihmal etmeyelim” dedi. / Nermin UÇTU

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.