Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
15 Aralık 2022 Perşembe 12:29
Sedat, 30 yıl sonra ayakkabı giydi

Manisa’da yaşayan 32 yaşındaki Sedat Şık’ın, 2 yaşındayken geçirdiği ateşli hastalık sonucu sağ ayağı ve eli eğrildi. 30 yıl boyunca ters ayağıyla yaşayan, yaz-kış terlikle dolaşan Sedat, hayırseverlerin desteği ile ameliyat oldu. Ters olan ayağı ameliyatla iyileşen Sedat, 30 yıl sonra hayatında ilk kez kendisi için yapılan özel ayakkabısını giydi. Büyük mutluluk yaşayan engelli Sedat, ayakkabılarına sarılarak sevincini anlattı.

Manisa’da yürekleri ısıtan hikayenin kahramanı kentin çok iyi tanıdığı isimlerden Sedat Şık. O, yara bandı ve mendil satarak ailesine destek olmaya çalışıyor. 9 çocuklu ailenin en büyük evladı olan Sedat, 2 yaşındayken ateşli hastalık geçirdi. Menenjit hastalığı nedeniyle sağ ayağı ve eli eğrilen, zihinsel engeli gelişen Sedat, eğitimine de devam edemedi. Ayağındaki terslik yüzünden yıllarca terlikle dolaşan Sedat için hayırseverler devreye girdi. Manisa Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen’in girişimleri ile sosyal medyada kampanya başlatıldı. Sedat’ın iyileşmesi ve ameliyat olması için para toplandı. Sonunda mutlu haber geldi ve Sedat’ın Ankara’da özel bir hastanede ameliyat edilmesi için gerekli olan 75 bin lira toplandı. Ağustos ayında zorlu bir ameliyat geçiren Sedat Şık’ın ayağındaki 14 kemik kırıldı. Eğri olan ayağının düzeltilmesinin ardından iyileşme sürecini de tamamlayan Sedat için yine hayırseverlerin desteği ile ortopedik özel bir ayakkabı yaptırıldı.

YILLAR SONRA HAYALİNE KAVUŞTU

 Manisa Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, Sedat’ın ilk ayakkabısın vermek için evinde ziyaret etti. Hayallerindeki ayakkabıya kavuşan Sedat’ın mutluluğu gözlerinden okundu. Engelli Sedat’a ayakkabısını giydiren Manisa Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, ters olan elinin düzeltileceği müjdesini verdi. Mevlüt Özmen, “Sedat Manisa’nın tanınan simalarından, herkesin çarşıda pazarda gördüğü bir insan. Adeta ilin maskotu gibi olmuş. Biz de bir gün karşılaştığımızda Sedat’ın elinin ve ayağının ters olduğunu fark ettik. Bu zamana kadar bir ameliyat da olmamış. Yaz kış ayağında terliklerle dolaşıyordu ve ayağı da tersti. Doktorlarla konuştuğumuzda bunun düzelebileceğini öğrendik. Doktor araştırdık, Sedat da çok sevindi. Hayırseverlerimiz devreye girdi, Sedat’ın ameliyatı için gerekli olan para toplandı ve Ankara’da ameliyat edildi. Kolay bir ameliyat olmadı, Sedat’ın ters olan ayağının düzelebilmesi için 14 kemiği kırıldı, uzun bir ameliyat oldu. Manisalılar çok destek oldular, 75 bin liralık tutan masraflar karşılandı. Ağustos ayında ameliyatını oldu, yaraları düzeldi. Şimdi de onun için yaptırdığımız özel ayakkabıyı kendisine getirdik. Hayatında ilk kez 30 yıl sonra ayakkabı giydi. Ayağı düz şeklini aldı. Bundan sonra da yavaş yavaş yürümeye başlayacak. 2 yaşında geçirdiği bir ateşli hastalıktan sonra bu hale gelmiş. 30 yıl sonraki ilk ayakkabı sevincine ortak olmak tarif edilemez bir duygu. Ayağı artık normal ayak şeklini aldı. Sedat’a özel bir ortopedik ayakkabı yaptırdık. Bu da ilk ayakkabısı oldu. Bundan sonraki hedefimiz de ters olan elini düzeltmek. Elini de düzelttiğimizde Sedat’ın yüzü daha çok gülecek” diye konuştu.

AYAKKABILARINA SIKI SIKI SARILDI

30 yıl sonra ilk ayakkabısını giyen Sedat da büyük mutluluk yaşadı. Engelli Sedat Şık, kendisinin hayallerini gerçekleştirenlere teşekkür etti. İlk ayakkabısına sıkı sıkı sarılan Sedat, “ Ben ayakkabı giyemiyordum, yaz kış terlikle geziyordum. Şimdi ayakkabıma kavuştum. Bu benim ilk ayakkabım. Çok iyi hissediyorum, artık ayağıma soğuk girmeyecek. Bayramlarda çocuklara ayakkabı alınırdı, ben de ayakkabım olsun çok isterdim. Bundan sonra koşarak gitmeyi hayal ediyorum. Elim de düzelince benden mutlusu olmaz” diye konuştu. (Nermin UÇTU'nun Özel Haberi)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.