Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
19 Ekim 2020 Pazartesi 17:33
Sarıgöl felaketi yaşadı

Şiddetli sağanak ve dolu Sarıgöl’de tarım arazilerine, evlere ve araçlara zarar verdi. İlçede şiddetli sağanak nedeniyle dereler taştı, özellikle Sığırtmaçlı ve Çanakçı Mahallelerinde zarar oluştu. İlçe merkezinde de evler su ile doldu, araçlar suya gömüldü. Belediye ve Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi ekipleri suyu boşaltmak için çalıştı. Büyük çoğunluğu örtü altında hasadı bekleyen bağlar da suyla kaplandı.

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, can kaybının yaşanmamasının tek tesellileri olduğunu söyledi. Ülgen, “Maddi zararımız çok büyük. Örtü altındaki üzüm bağları suyun içinde kaldı. Bazı çiftçilerin de satmak için beklettikleri kuru üzümler depolarda zarar gördü. Zeytinlerde de büyük zarar var. Zarar gören alanları gezdik. Çiftçiler hem özel bankalara hem de devlet bankalarına olan borçlarının ertelenmesini değil yapılandırılmasını bekliyor. Yapılandırmanın da 10 yıla bölünüp faizsiz olması lazım. İlçede tüm toprakları satsak çiftçilerin şu andaki borcunu ancak ödeyebiliriz” diye konuştu. Nermin UÇTU

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zuzu 2020-10-22 01:05:18

Kizilay nerede?