Aytaç Kumbaracıoğlu
Aytaç Kumbaracıoğlu
06 Mart 2018 Salı 13:40
Sanayi esnafı taşınmak istemiyor

AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Murat Baybatur ile Milletvekili İsmail Bilen, partinin Yunusemre İlçe Başkanı Fatih Katıöz’le birlikte önceki gün Kenan Evren Sanayi Sitesi’ne giderek Manisa’nın en eski ustalarından Aziz Dilşen’in konuğu oldu. Ziyarete, AK Partili yöneticiler, sanayi esnafı ve Aziz Usta’nın dostları da eşlik etti.

Türkiye’nin yoğun gündeminden fırsat buldukça Manisa’ya gelerek gidilmedik yer, dinlenmedik vatandaş bırakmamaya çalıştıklarını kaydeden partinin MKYK Üyesi Milletvekili Murat Baybatur, bu kapsamda uzun zamandır gelmeye fırsat bulamadıkları küçük sanayiye gelerek ziyaret yapmak istediklerini belirtti.

Manisa’nın eski ustalarından Aziz Dilşen’in konuğu olmaktan mutluluk duyduklarını kaydeden Baybatur, “Hem Aziz ustamızı görmüş bir çayını içmiş olduk hem de bu vesileyle esnafımızın bir derdi sorunu var mı kulak vermiş olduk. Sorunların çözümü için onların söyledikleri bizler için çok önemli. Bizleri en içten duygularıyla ağırlayan Aziz Dilşen’e teşekkür ederiz” dedi.

Milletvekili İsmail Bilen de uzun bir süre sonra dostlarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Manisa’ya her geldiklerinde farklı ziyaretler yaptıklarının altını çizdi.

Aziz Dilşen de konuklarına yoğun programlarına rağmen geldikleri ve misafiri oldukları için teşekkürlerini iletti.

MANİSA ESNAFI İZMİR’İN KAYMAĞINI İSTİYOR

Ziyaret esnasında bir de önemli bir konu görüşüldü. Uzunburun veya Yuntdağı tarafına taşınması gündemde olan Kenan Evren Sanayi Sitesi’ndeki otomobilci esnafının taşınmak istemediğini Manisa Motorlu Araçlar Tamircileri Odası Başkanı Ahmet Ülke dile getirdi.

Ülke, İzmir’in yıllarca Manisa’nın sektördeki kaymağını yediğini, Bornova’daki 3. Sanayi Sitesi’nin taşınmasının söz konusu olduğunu ve Sabuncubeli Tüneli de açılıp iki il arası mesafe 15 dakikaya düşünce, Manisa’nın İzmir’den müşteri çekeceğini belirterek Kenan Evren Sanayi Sitesi’ndeki otomobilci esnafın taşınmak istemediğini vurguladı.

LASTİĞİ PATLAYAN YUNTDAĞI’NA GELMEZ

Başkan Ülke, “Sayın vekillerim bu durumu malumunuz sizler de biliyorsunuz. Yıllardır böyle bir gerçeğimiz vardı. Müşterimiz İzmir’e gidiyordu. Ancak şimdi orası da taşınıyor. Mesafe de kısalınca biz burada kalıp İzmir’den müşteri çekmek istiyoruz. Yunusemre Belediyesi ve Başkan Mehmet Çerçi’ye de bu durumu ilettik. Arabasının lastiği patlayan bir adam, arabası bozulan bir adam Uzunburun’a veya Yuntdağı’na gelmez. Mobilyacılar, marangozlar, demirciler taşınabilir, sonuçta onlar fabrika usulü çalışıyor, ama otomobilciler gitmek istemiyor” dedi.

BİLEN: ‘KİMSE ZORLA TAŞINMAZ’

Manisa Motorlu Araçlar Tamircileri Odası Başkanı Ahmet Ülke bu konuya AK Partili vekiller Murat Baybatur ve Bilen’den çözüm istedi. Bu sözlerin üzerine konuşan Bilen ise, hiçbir esnafın zorla taşınmak gibi bir durumun olmadığını belirterek, “Bildiğimiz kadarıyla buradaki bazı esnafın ‘dükkanlarımız bize artık yetmiyor, yeni yer istiyoruz’ sözleri ve talepleriyle böyle bir girişim oldu. Yani durduk yere çıkmış bir şey değil. Kimse merak etmesin ki hiçbir esnaf  zorla taşınmaz, kimse mağdur bırakılmaz” dedi.

Son Güncelleme: 06.03.2018 13:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.