Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
23 Mayıs 2020 Cumartesi 17:09
Salkımlar sıcakta yandı

Son 75 yılın mayıs ayının yaşandığı Manisa’da, aşırı sıcaklar üzüm bağlarını olumsuz etkiledi. Özellikle Saruhanlı ilçesindeki üzüm bağlarındaki salkımlar 40 dereceye varan sıcaklıklar nedeniyle yandı. Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, yüksek sıcaklık nedeniyle üzüm veriminin de etkilenebileceğini söyledi. TARSİM Bölge Müdürlüğü ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri bağlarda hasar tespiti çalışmalarına başlayacak.

YÜZDE 50’YE VARAN ZARAR

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, “Aşırı sıcaklar tam çiçeklenme dönemindeki üzüm salkımlarına zarar verdi. İlçede üzüm bağlarında yüzde 50’ye varan hasarlar oluştu. Güneş yanıkları verimi etkileyecek derecede. Salkımlarda güneş yanığı sonucunda kuruma yaşandı. Güneş yanığından dolayı salkımlar dalında kuruyor” dedi.

Ziraat Odası Başkanı Okur, hava sıcaklıklarının ani yükselişinin ardından 15 dereceye kadar düşecek olmasının da bağlardaki salkımları kötü etkileyeceğini dile getirdi. / Nermin UÇTU 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.