Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
13 Ağustos 2020 Perşembe 17:28
Rümeysa iyileşmek için yardım bekliyor

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde yaşayan Gürsel-Tülay Boztaş çiftinin 1,5 yıl önce Rümeysa ismini verdikleri ikinci çocukları dünyaya geldi. Çift, kızları Rümeysa’nın hareketlerinde azalmayı fark edip doktora götürdü. Yapılan genetik test sonunda Rümeysa’ya SMA Tip1 hastalığı teşhisi koyuldu. Yaşıtları gibi hareket edemeyen ve hastanede yaşamını sürdüren Rümeysa bebeğin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanan ilaçlarla tedavisine başlandı.Ancak Rümeysa’nın yaşamsal fonksiyonlarını tam anlamıyla kazanması ve solunum cihazından kurtulması için ABD’de uygulanan gen tedavisi görmesi gerektiği belirtildi. Aile de kızlarının tedavisi için destek istedi.

İLACIN FİYATI 2.1 MİLYON DOLAR

Fabrika işçisi baba Gürsel Boztaş, “3 aylıkken Rümeysa’nın hareketlerinde azalma olduğunu fark ettik. Şüphelenerek genetik test yaptırdık.9 Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde SMA Tip1 hastalığı teşhisi koyuldu. 5 aylıkken ilaç tedavisini görmeye başladı. Bu dönemde enfeksiyona yakalandı, solunum destek cihazına bağlandı ve desteksiz nefes alamaz hale geldi. Türkiye’de SGK tarafından karşılanan bir ilaç var. Kızım bu ilaçtan 4 doz aldı.Türkiye’deki bu tedavi tam anlamıyla hastalığı tedavi etmiyor, ölümden kurtarmıyor. Ancak iyileşebilmesi için ABD’de olan gen ilacına ihtiyacımız var. Tek dozluk bu gen tedavisi ABD’de uygulanabiliyor ve fiyatı da 2.1 milyon dolar” dedi.

KIZIMIN GÜLÜŞÜ SOLMASIN

Rümeysa’nın ailesi çocuklarının tedavisi için global bağış sitesi olan 'GoFundMe' üzerinden yardım kampanyası başlattı. Baba Gürsel Boztaş, “Kızım SGK’nın karşıladığı 4 doz ilaç tedavisinden az da olsa fayda gördü. Rümeysa hiç hareket edemezken şu an kollarını kullanabiliyor. Az da olsa başını çevirebiliyor. Ama tamamen hastalıktan kurtarmıyor, hayati tehlikesi devam ediyor. Rümeysa’nın tek çaresi hayatını kurtulması adına bu gen tedavisini almaktır. Bu gen tedavisini alan hastaların aileleri ile görüştüm, yürüyebiliyorlar, yemek yiyebiliyorlar ve solunum cihazına bağlı değiller. Global bir bağış sitesinden yardım kampanyamızı başlattık. Kızım eğer bu tedaviyi alamazsa hayatını kaybedebilir. Rümeysa şu an ölümle karşı karşıya. Kızımın toprağa düşmesini istemiyorum, gülüşü solmasın.Herkesten yardım bekliyorum. Onların yardımları ile hayatı kurtulabilir. Bir baba olarak ben insanlardan yardım istiyorum” diye konuştu. / Nermin UÇTU

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nazir çomak 2020-11-13 20:52:44

Allah şifasını versin inşAllah
[email protected]
Hesap numarası gönderirmisiniz

Avatar
Rukiye 2020-11-14 17:51:08

[email protected] iban bekliyoruz. Geçmiş olsun

Avatar
Hakan 2020-11-14 17:55:24

Peki yardim icin hangi hesaba para yollayabiliriz?

Avatar
sevim 2020-11-17 20:43:41

Nereye para yollayacağız onu göremedim. Paylaşsanız keşke

Avatar
Gurbet 2020-11-17 20:53:23

İban numarası var mı