Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
11 Mayıs 2020 Pazartesi 16:57
Özgür Özel tıraş oldu, berberlere destek istedi

Korona virüsü tedbirleri kapsamında 21 Mart tarihinden sonra faaliyetlerini durduran berber, kuaför ve güzellik salonları 51 gün aradan sonra işbaşı yapmanın heyecanını yaşadı. Randevu sistemiyle hizmete tekrar başlayan berberler, belirtilen hijyen kuralları çerçevesinde müşterilerini tıraş etmeye başladı. 
İLK MÜŞTERİSİ CHP’Lİ ÖZEL OLDU
51 gündür hizmet vermeyen ve 29 senedir berberlik yapan Mustafa Gezer’in(42) ilk randevulu müşterisi CHP Grup başkanvekili Özgür Özel oldu. Hijyen kulları çerçevesinde maske takan ve özel kıyafet giyen berber Gezer, CHP’li Özel’i yine tek kullanımlık havlu ve tek kullanımlık özel müşteri kıyafetiyle tıraş etti. 
AÇILDIK ANCAK MASRALARDA ARDI ARDINA GELDİ
51 gün sonra tekrar hizmet vermenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren berber Gezer, kendilerine getirilen kuralları ve yaptırımlar sebebiyle masrafa girdiklerini ifade etti. Berber Gezer, “51 günlük süreç içerisinde bol bol kendimizi izole ettik. İşyerimizin kapanması, çalışmamamız bizleri bir üzüntü içerisine soktu. 11 Mayıs’ta işyerlerimiz açıldı. Bunun heyecanını yaşıyoruz. Ancak bir takım uygulamaların ve kısıtlamaların berberleri üzdüğünü düşünüyorum. Çünkü 51 gün boyunca bizler evine gelir götüremedik. Şimdi hizmete giriyoruz. Ancak bizlerde 9-10 maddelik yaptırımlarda bulundular. Bunlar dezenfektan, tek kullanımlık havlular, maskeler. Şimdi dezenfektanın bir litresi 100 lira olmuş. Tek kullanımlık havluların 85 adeti 100 lira olmuş. 51 gün boyunca para kazanamadık. Sonunda 11 Mayıs’ta açıldı ve bizden şimdi birçok masrafın içerisine girmemiz istendi. Açıldık ancak masraflar ardı ardına geldi” dedi. 
Özellikle gelen müşterilere maske temin etme konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını söyleyen berber Gezer, müşterilerine tıraş olmaya gelirken maske ve eldivenlerini de yanında getirme çağrısında bulundu. 
CHP’Lİ ÖZEL, 80 GÜN SONRA SAÇINI KESTİREBİLDİ
Berber, kuaför ve güzellik salonlarının kapalı olduğu dönemle kişisel sosyal paylaşım adresinden yaptığı açıklamalarda destek olan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yaklaşık 80 gündür saçlarını kestiremediğini ifade etti. 
CHP’li Özel, “Berberler neredeyse yaklaşık 2 aydır kapalı durumdalar. Kapalı olmadan önce benimde 20 gün gelmemişliğim vardı. Yani yaklaşık 80 gündür bende tıraş olamıyordum. Türkiye’de berber sadakati diye bir kavram var. Herkes kendi berberini kolay kolay değiştirmek istemez. Bizde 80 gün boyunca, zaten tüm berberler kapalıydı ve kendimizde bir çözüm üretemedik. Berberlerin açılmasıyla kendi berberimizin yolunu tuttuk” ifadelerini kullandı.  
ZAFİYET OLURSA BERBERLER YENİDEN KAPANABİLİR
Berber, kuaför ve güzellik salonlarının açılmasıyla birlikte hem işyerlerine hem de müşterilere büyük görevler düştüğünün altını çizen CHP’li Özel, kurallara mutlaka uyulması gerektiğini belirtti. 
CHP’li Özel yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 
“Odanın ve bakanlığın bildirdiği kurallara göre berberlerimiz dört dörtlük bu işlerini yapmaya başladılar. Ancak bunların her birisi maliyet. Berberlere, kuaförlere ve güzellik salonlarına bu anlamda sahip çıkılması lazım. Şimdi bundan sonra artık berberlere ve vatandaşlarımıza düşen kurallara tam uymak. Çünkü bu konuda bir zafiyet olursa berberler yeniden kapanabilir.”
TARİFENİN DIŞINDA DA BİRAZCIK BİR DAYANIŞMA GÖSTERMELERİ GEREKİYOR
Tıraşını olduktan sonra berbere gelmediği günlerinde ücretini ödeyen CHP’li Özel, vatandaşlara berberlere destek olunması çağrısında bulundu. CHP’li Özel, “Berberlerin, kuaförlerin müşterilerinden imkanları iyi olanlarında bu masrafları gözeterek tarifenin dışında da birazcık bir dayanışma göstermeleri gerekiyor. Öyle yapmak lazım. 51 gündür kapalıydılar. Günlük para kazanan insanlar olarak şu anda ekstra masraflarla karşı karşıyalar. Vatandaşlarımızın da güçleri çerçevesinde bu masraflara ortak olmaya davet ediyorum’’ dedi. 
CHP’li Özel açıklamasında son olarak, berber, kuaför ve güzellik salonlarına kredi verilmesi konusunda devletin biraz daha esnek olması gerektiğini belirterek şu ifadeler yer verdi; 
“Şu anda esnaflarımız için 25 bin liralık kredi var. Ama kefil istenmesi ve Esnaf Kefalet kredisi kullananların kullanamaması gibi sorunlar var. Bu konunun bir daha değerlendirilmesi lazım. Faizsiz, belki bir sene sonra başlayıp 12-24 taksitte ödenecek bir can suyu kredisi gibi bir çalışmanın mutlaka yapılması gerekiyor. Yoksa kolay kolay bu çarkların yeniden dönmesi mümkün değil. Türkiye’de sayıları 100 binin üzerinde olan kuaförleri, berberleri, güzellik salonunda çalıştıran ve çalışanları selamlıyorum. Ümit ediyorum bir daha böyle korona günleriyle karşılaşmayız. En yakın dostlarımız, sırdaşlarımız, her ay bir kez birlikte olduğumuz, sohbet ettiğimiz bu güzel insanların bir daha böyle zorluklarla karşılaşmamasını ümit ediyoruz.’’

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ayhan kaynak 2020-11-23 10:48:37

Tebrik ediyorum sayın vekilim