Editör
Editör
13 Aralık 2018 Perşembe 16:14
Öyle bir tatbikat oldu ki!

Birinci derece deprem illeri arasında ilk sıralarda yer alan Manisa’da Şehzadeler ilçesi merkez üssü olarak belirlenen 6,5 şiddetindeki deprem ile birlikte Türkiye afet müdahale planı(TAMP) dahil olan AFAD-AKUT-MAT-UMKE ve Manisa Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı, Emniyet, jandarma birimleri ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlüğü psikologlar depremden büyük hasar gören Yunusemre ilçesi Yeni Mahalle 4700 sokak üzerinde bulunan bir evin enkazı altında kalanlar için harekete geçti.

Ekipler, meydana gelen deprem sonrasında yerle bir olan evlerinde canı kurtaran ve ancak annesi ile kardeşi enkaz altında kalan vatandaşı önce sakinleştirmeye çalıştılar Mahalle sakinleri ise alev alev yanan eve meraklı gözlerle bakarlarken öte yanda da “Annem ve kardeşim içeride ne olursunuz kurtarın onları. Ben onlarsız yaşayamam” feryatlarında bulunan vatandaşın kim olduğunu çıkartmaya çalıştılar. Olay yerinde bulunan tüm ekiplerin yangını kontrol altına alıp sonrasında enkazın altında çıkarttıkları cansız mankenleri gören vatandaşlar gördüklerin gerçek olmadığı tatbikatta ibaret olduğunu anlamasıyla birlikte derin bir nefes aldılar.

TÜM EKİPLERİ YÜREKTEN TEBRİK EDİYORUZ

İki saat boyunca mahallerinde yaşanan tatbikatın gerçeği aratmaması ve tüm çalışmaları yürekleri ağızlarında izleyen Yeni mahalle sakinleri “Vallahi mahallemizde bir evin alev alev yandığını görünce şoka girdik. Birde birisinin feryatları bizleri hepten endişeye sevk etti. Ekiplerin sedye üzerinde evin içerisinde çıkarttıklarının cansız mankenler olduğu görünce olayın bir tatbikat olduğunu fark edince hayatımızı normale döndürdük. Gerçeği söylemek gerekirse tüm ekipler rollerini dört dörtlük yaptılar. Onları tiyatroculuklarından dolayı tebrik ediyoruz” şeklinde değerlendirdiler.

Afad Müdür Vekili ve koordinasyon sorumlusu Şinasi Yılmaz,Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Destek Hizmetleri Şube Müdürü Gürhan İnal,Akut Başkanı Hakan Özcan, Mat Başkanı Bahattin Özer,Umke ve AYDES sorumluların önderliğindeki ekipler Manisa Merkez Saruhan Mahallesinde meydana gelen ve İl Merkezi ile Saruhanlı, Gölmarmara, Akhisar, Salihli ve Ahmetli İlçelerini etkileyen 6,5 şiddetindeki depremlerden ders alarak gerçeği aratmayan depremdeki tatbikatta ortaya koydular.

Birçok uyuşturucu operasyonlarında görev alan Aleks isimli koku alma köpeği bu kez görevini enkazın altındaki canlıların kurtarılmasında gösterdi. Tatbikatın masa başı ayağında ise 112 Acil Çağrı Merkezinde bulunan Afet Yönetim Merkezinde sürdürdüler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.