Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
14 Temmuz 2020 Salı 17:45
Öğrenciler zorlu parkurda ter döktü

Özel Manisa Final Fen ve Anadolu Lisesi Okul Müdürü Orhan EKTAŞ ve Uluslararası Final Üniversitesi Temsilcisi Antrenör Soner YILDIRIM Manisalıların K.K.T.C. Uluslararası Final Üniversitesine gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı çok memnun kaldıklarını belirterek, teşekkürlerini ilettiler. Kısa ancak zorlu bir parkurda ter döken öğrenciler kıyasıya yarıştılar. COVİD-19 tedbirlerinin en üst düzeyde uygulandığı sınav; maskeli ve sosyal mesafe kriterlerine uygun olarak icra edildi.

Final Üniversitesi tarihi bir sınav yaparak aynı tarihlerde 17 farklı merkezde aynı sınavı gerçekleştirdi.Uluslararası Final Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği programına 33 (18 Erkek, 15 Kadın), Antrenörlük Eğitimi Programına 23(13 Erkek, 10 Kadın) öğrenci almaktadır. Kadın kontenjanlarında boşluk olması durumunda erkek adaylardan, erkek kontenjanında boşluk olması durumunda kadın adaylardan aktarma yapılacaktır. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği programında 3 Erkek, 3 Kadın olmak üzere 6 adet %100 Burs, Antrenörlük Eğitimi programında 2 Erkek, 2 Kadınolmak üzere toplamda 4 adet %100 Burs verilmektedir. Burslar Sınav Derecesi, TYT ve OBP puanlarına göre ÖSYM’nin belirttiği formüle göre hesaplanıp verilmektedir. Ayrıca Uluslararası Final Üniversitesi tüm katılımcılara %50+%20 Burs verilmektedir.

Uluslararası Final Üniversitesi, mezun olan öğrencilerine iş garantisi vermektedir. Mezun olan öğrenciler, Türkiye genelindeki Final kurumlarında çalışabilmektedir. Uluslararası Final Üniversitesi bunun garantisini noter onaylı olarak tüm öğrencilerine vermektedir.

TYT Baraj puanı Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programında Ham Puan olarak 800.000 sırama şartı, Antrenörlük Eğitimi Programında ise TYT 150 ham puandır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.