Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
21 Ağustos 2020 Cuma 17:28
MHP'den CHP’ye katı atık önerisi

Manisa’da içme sularının tamamen yer altı sularından sağlandığını kaydeden MHP Manisa İl Başkanı Ömer Baysal, “Öncelikle hatırlatmakta yarar görüyoruz ki İzmir, İstanbul, Ankara ve Aydın gibi 3 tane 5 tane içme suyuyla ilgili barajı olan illerin yanında Manisa’ da içme suyu yeraltı suları, pompalar ve sondajlarla temin edilmektedir.” diye konuştu. 
Türkiye’nin en büyük kenti İstanbul’da 10 metreküp üzerinden değerlendirme yapıldığında en pahalı suyun orada kullanıldığını ifade eden Baysal, “Basına yansıyan haberlerde ve eleştirilerde Manisa’nın en pahalı suyu kullandığı iddia edilmektedir. O listede yer alan illerin 1 metreküp su fiyatı baz alınarak yapılmıştır. Halbuki 4 kişilik bir ailenin içme ve insani tüketim amaçlı sunulan su tüketim miktarı aylık ortalama 15 metreküptür. Diğer su ve kanalizasyon idarelerinde birinci kademe aralığı 10 ila 13 metreküptür.  İstanbul ve İzmir gibi diğer büyükşehir belediyeleri birinci kademe aralığını sadece 10 ila 13 metreküp olarak belirlemiştir. Bunların üstündeki tüketimin ikinci kademeden ücretlendirildiği görülmektedir. Ortalama 15 metreküp su tüketimi de ortadayken birçok vatandaşın diğer illerde ikinci ya da daha üst kademeden su ücretleri faturalarına yansımaktadır.

Aydın Büyükşehir Belediyesine bağlı ASKİ’de ise yine 10 metreküplük suyun bedeline bakıldığında Aydın’ın ikinci sırada yer aldığını CHP’li yetkililer sanırım görmezden gelmekte ya da bilmemektedir. Ayrıca, yanı başımızda yer alan İzmir’in daha geçenlerde suya yüzde 11.76 zam yaptığı da hafızalarda yer etmiş ama maalesef CHP’li yetkililer buna da gözünü kulağını kapamıştır. Diğer belediyelerin su bedellerinin listesi ve sıralaması da elimizde mevcuttur.  Ayrıca, CHP’li belediyelerin su ve kanalizasyon idarelerinin de Manisa’da olduğu gibi TEFE-TÜFE’ye göre su fiyatlarını her ay güncellediği bilinmektedir. Ancak, Manisa’da maalesef siyasi olarak  2019 yılında TEFE-TÜFE konusunda Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerinden oluşan MASKİ Genel Kurulunda alınmış kararı sanki bilmiyorlarmış gibi kendi meclis üyelerinden de bir haber oldukları aşikardır.  Bu olayı ısıtıp ısıtıp gündeme taşımaktadırlar. CHP’li yetkililer sanki MASKİ’de gizli saklı iş yapılıyormuş havası yaratarak algı yönetimi yapmakta ve vatandaşlarımızı yanlış bilgilendirerek buradan siyasi rant sağlama kaygısını gütmektedir. Ancak ne acıdır ki yukarıda saydığımız kendi büyükşehir belediyelerinin su ve kanalizasyon idarelerinin su faturalarını ve TEFE-TÜFE’ye göre yaptıkları zamları görmemekte ısrar etmektedirler.” ifadelerini kullandı.  

ÖNERİ İSTEDİ

CHP’yi konuyla alakalı olarak topa tutan Baysal, “CHP tarafından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve MASKİ aleyhinde yapılan basın açıklamaları tamamen siyasi bir şov niteliğindedir. Muhalefet bir konu hakkında eleştiri getiriyorsa kendilerinden bu konu hakkında ayrıca bir çözüm önerisi beklemek gerekmektedir. Gönül ister ki Manisa’daki vatandaşlarımızda suyu daha düşük fiyata kullansın. Ancak yukarıda da izaha çalıştığımız gibi İzmir gibi, İstanbul gibi, Ankara gibi, Aydın gibi 3 tane 5 tane içme suyuyla ilgili barajı olan iller fiyat olarak MASKİ’nin üstünde yer alırken barajı olmayan Manisa’da yeraltı sularıyla, sondajlarla, pompalarla temin edilen ve ayda 11 milyon TL gibi elektrik parası ödendiği göz önünde bulundurulmalıdır. ” şeklinde konuştu. 

CHP’YE ÇAĞRI YAPTI

Baysal açıklamasında CHP’ye bir öneri de yaparak, şunları söyledi: 
“Şimdi bu CHP’li arkadaşlara bir önerim olacak. Turgutlu dışında kalan Akhisar, Saruhanlı ve Alaşehir Belediyelerinin önüne gidip oralarda da bir basın açıklaması yapsınlar. Kendi ilçe belediyelerinin meclis kararı ile katı atık toplama bedeli (KAYSU) olarak aldıkları paraların alınmaması konusunda belediye başkanlarını ikna etsinler. Böylece istedikleri gibi su faturalarındaki indirim de gerçekleşmiş olacaktır.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.