Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
18 Ağustos 2020 Salı 16:39
MASKİ eyleminde su faturası ve kesintilere tepki gösterildi!

CHP Manisa Şehzadeler ile CHP Yunusemre ilçe başkanlıkları ile yönetim kurulu üyeleri MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin(MASKİ) Yarhasanlar mahallesindeki ek hizmet binasının önünde ortak basın açıklaması yaptı. Açıklama yüksek su faturalarından mağdur olan vatandaşlar da katıldı.

CHP Manisa Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi(MASKİ) tarafından yaklaşık 4 aydır uygulanan yüksek su faturalarından dolayı vatandaşın artık isyan noktasına geldiğini söyledi.

Pandemi sürecinde virüsten korunmaya çalışan vatandaşın bir taraftan yüksek su faturaları sebebiyle büyük sıkıntıya girdiğini ifade eden CHP’li Gürtunca yaptığı açıklamada,

“Bu yaşanan su ile ilgili kötü yönetilen süreç, Manisa tarihinde yerini aldı. Tüm Manisalıları bezdirdi. Manisalı ‘Almadan vermek Allah’a mahsustur’ sözünüze uyarak yıllardır Cengiz Ergün’e yetki verdi. Karşılığında ise çamurlu sular, akmayan musluklarla, hak etmediği bir hizmet kalitesi ile karşılaştı. Su kesintileri ve kirli sular için sürülen ‘Başka bir kurum kablo döşerken boruyu patlattı’ mazereti yönetilmediğimizin tablosudur. Kurumlar arasında koordinasyonun sağlanmadığının belgesi” diye konuştu.

CHP’Lİ ARCAK TALEPLERİ DİLE GETİRDİ

CHP Manisa Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak da, yaşanan su kesintileriyle  ve yüksek fiyatlarlarla ilgili partinin isteklerini dile getirdi.

MASKİ’nin hem su kesintileri noktasında hem de yüksek su fiyatları noktasında sınıfta kaldığını savunan CHP’li Arcak, özellikle son günlerde artan su arızalarının vatandaşın büyük tepkisine neden olduğunu söyledi. Arcak,  “Öncelikle son günlerde artan su fiyatlarının artık vatandaşın ödeyebileceği makul seviyelere çekilmesini talep ediyoruz. Kartlı sayaç kullanan vatandaşların depozitolarını günümüze revize ederek ya nakit yada ücretsiz su vererek ödenmesini istiyoruz. Sumatiklerden yükleme yapılırken alınan 1.25 TL’lik kesintinin kaldırılmasını istiyoruz. Bakım ve işletme ücreti olarak alınan ücretin kaldırılmasını istiyoruz.’’ dedi.

CHP’li Arcak açıklamasının son kısmında MHP’li Manisa Büyükşehir belediye Başkanı Cengiz Ergün’e seslendi. CHP’li Arcak, MHP’li Cengiz Ergün’e halkın arasına karışmaya davet ederek, “Büyükşehir belediye başkanını ilçeleri gezmeye halkı dinlemeye davet ediyoruz. Cengiz Ergün’e sesleniyoruz. Vatandaş arızalardan, susuzluktan, yüksek su faturalarından bıktı. Vatandaş MASKİ’den bıktı. Bu sorunlara çözüm bulunana kadar meydanlarda sesimizi yükseltmeye ve vatandaşın sıkıntısı dile getirmeye devam edeceğiz’’ dedi.

VATANDAŞ SIKINTISINI CHP’YE ANLATTI

Basın açıklaması sırasında uygulanana zamlara tepki gösteren vatandaşlar sıkıntılarını CHP’li ilçe başkanlarına dile getirdi.

Son 3 aydır yüksek su faturası ödediğini ve sıkıntıda olduğunu ifade eden Remzi Anka, “Her şey giderek pahalandı. Bunun üstüne birde yüksek su faturası geliyor. 3 aydır yüksek su faturası ödüyorum. Evime nasıl ekmek götüreceğim derken, şimdi de yüksek su faturaları karşıma çıktı. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Bu konuda vatandaşa sahip çıkılmasını istiyoruz.’’ dedi. 

Son Güncelleme: 18.08.2020 16:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.