Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
15 Şubat 2021 Pazartesi 15:14
Manisalı karikatürist Taha’ya Birleşmiş Milletlerden teşekkür

Manisa'da yaşayan 11 yaşındaki Taha Arben Vurgun, karikatür yeteneğiyle dikkat çekiyor. Boş vakitlerini karikatür çizerek değerlendiren Taha’nın en büyük destekçisi de ailesi. Taha’nın anne-babası çocuklarının karikatür alanında gelişmesi için özel eğitimler aldırıyor. Birçok dergiye karikatür çizen Taha Arben Vurgun, kişisel sergi de açıyor.

SIFIR AÇLIK İÇİN ÇİZDİ, ÖDÜL ALDI

Taha Arben Vurgun, toplumsal farkındalık yaratmak için de karikatür çiziyor. Daha önce koronavirüsle mücadelede ön  saflarda yer alan sağlık çalışanlarına destek amaçlı karikatür çizen Taha, dünyadaki açlık sorununa da dikkat çekti. Taha Arben Vurgun’un dünyadaki sıfır açlık mücadelesine destek amaçlı çizdiği poster Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından teşekkür sertifikası ile ödüllendirildi. Taha Arben Vurgun, tüm çocukların en iyi şartlarda yaşaması ve sağlıklı beslenmesini istediğini belirterek, “ Benim yaşlarımda dünyada birçok aç çocuk var. Onlara destek amacıyla bu karikatürü çizdim. Hiçbir çocuk akşam aç uyumasın. Bütün çocuklar mutlu olsun istiyorum” dedi. / Nermin UÇTU

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Manisali 2021-02-15 17:16:44

Karikatür yerine resim çizdi desek daha doğru olmaz mı ?