Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
18 Ağustos 2020 Salı 17:08
Manisa’da vaka sayısı 5 bini, vefat sayısı 95’i geçti!

Manisa Tabip Odası’nda Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi üyelerinin de katılımı ile toplantı düzenlendi. Pandemiye bağlı işçi sağlığı ve güvenliğiyle ilgili Manisa’da bir rapor hazırlanacağı ve Türkiye genelinde yayılacağını açıklayan Manisa Tabip Odası Başkanı Şahut Duran, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi Manisa’da da işçi sağlığı ve pandemiyle ilgili sorunları değerlendirmek ve tedbirlerin artırılmasına yönelik bir çalışma amacıyla toplandık. Bunun için işçiler, sendikalar ve iş yeri hekimleriyle görüşüyoruz. İşçi sağlığı üzerine hazırladığımız raporu sunacağız” dedi.

“BİRİNCİ DALGANIN İKİNCİ PİKİNİ YAŞIYORUZ”

Koronavirüs salgınında birinci dalganın henüz bitmediğini dile getiren Tabip Odası Başkanı Duran, “Birinci dalganın ikinci pikini yaşıyoruz. Birinci dalganın bitmesi için ikili basamaklara inmesi gerekiyordu, biz ikili rakamlara hiç inemedik. Normalleşme sürecinin bu kadar hızlı olmaması gerekiyordu. Halkta hastalık bitti anlamında bir algı yaratıldı. Tedbirler kişisel olarak vatandaşa bırakıldı” diye konuştu.

ÖLÜM SAYISI 95 CİVARINDA

Son süreçte sayıların artması ve sağlıklı insanlarda da ölümlerin yaşanmasına dikkat çeken Tabip Odası Başkanı  Duran şöyle konuştu: “Daha önce hasta, yaşlı kişilerin öldüğüne yönelik algı vardı. Biz uyarıyorduk, bu hastalık her yaşta ölüme neden olabilir. Bu virüs öldürüyor. 40’lı, 30’lu yaşlarda sağlıklı vatandaşlar kaybedilmeye başlandı. Bu biraz da panik yarattı. Bizim sahada topladığımız veriler geçen hafta itibariyle şu ana kadar Manisa’daki sayının 5 bini aştığı yönünde. Ölüm de geçen hafta 95 civarındaydı” dedi.

Tabip Odası başkanı Duran, sağlık kuruluşlarında ve hekimlerde koronavirüse yakalanan kişi sayısının arttığına dikkati çekti.

Son Güncelleme: 18.08.2020 17:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.