Editör
Editör
25 Temmuz 2019 Perşembe 14:37
Manisa'ya piyango vurdu

Türkiye’de yatırım yapılabilecek iller arasında ilk sırada yer alan Manisa,  ilçeleriyle de zirveyi perçinleyecek. Kentin neredeyse 17 ilçesinde organize sanayi bölgesi kurulacak. Yeni yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren yetkililer, Kula, Soma, Alaşehir, Saruhanlı, Şehzadeler, Yunusemre ilçelerinde de OSB kurulacağını açıkladı. Manisa Valisi Ahmet Deniz, “Kula’da bir organize sanayi bölgesi çalışmamız var. OSB’nin altyapısı için ihale yapılacak ve yatırım programına teklifi edildi. Soma Organize Sanayi Bölgesi için çok fazla yol kat edildi. Altyapısı yapılacak ve arsaların fiyatları belirlenecek. Ayrıca Soma’da 600 dekarlık bir alanda fizibilite çalışması Kalkınma Ajansı tarafından yapılıyor. Kül döküm sahasına jeotermal sera yapılacak. Alaşehir Kemaliye’de bir OSB çalışması var. Sondaj çalışmaları yapılıyor ve burada jeotermal organize sanayi bölgesi olacak. Diğer ilçelerimizde Turgutlu, Akhisar, Salihli’de OSB’ler var. Akhisar’da ikinci Zeytin İhtisas Organize Sanayi Bölgesi de dolmak üzere. Manisa konum itibariyle yatırımcıların ilgisini çekiyor. İstanbul-İzmir otoyolu da Kurban Bayramı öncesinde açılıyor. Bu yolun da açılması ile birlikte Manisa daha da cazibe merkezi olacak. Manisa limanlara yakınlığı, hızlı tren hatları ile müthiş bir konumda. Yatırımcıyı cezbeden çok fazla şey var. Manisa’ya yatırım yapan kazanır” dedi.

YÜKSEK İHTİSAS OSB MÜJDESİ

İlçelerde kurulacak organize sanayi bölgelerinin dışında Aliağa’daki limana yakınlığı ile bilinen Yunusemre’nin Osmancalı Mahallesi’ne da adeta piyango vurdu. Manisa Valisi Ahmet Deniz, kırsal alana Osmancalı Mahallesi’nde Yüksek İhtisas OSB kurulacağını duyurdu. Vali Deniz, “Osmancalı’da bir yer var, yavaş yavaş çalışmalara başlayacağız. Kamuya ait bir alan var. Burada Yüksek İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulacak. Yüksek teknolojili üretilecek” diye konuştu.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz da, Manisa’yı diğer illerden ayıran özelliklerin olduğunu söyledi. Mehmet Yılmaz, “Kentte hem tarım hem de sanayi var. Manisa farklı bir konumda. Fındık ve çayın dışında tüm ürünleri yetiştiriyoruz. Alaşehir’de başlatılan sera tarım ihtisas organize sanayi bölgesi çok önemli. Bir alandan 8-9 kat daha fazla verim alıyorsunuz. Zafer Kalkınma Ajansı’ndan da en fazla yatırım alan il Manisa oldu” dedi. Mehmet Yılmaz, Saruhanlı ve Şehzadeler ilçelerinde de OSB kurulma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Nermin UÇTU

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.