Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
04 Temmuz 2022 Pazartesi 17:40
Manisa OSB’den açıklama:  “Faili değil, mağduruyuz”

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Türkiye’nin en köklü organize sanayi bölgelerinden biri olarak, güçlü çevre politikalarımızın ışığında bugüne kadar birçok ilke imza attık; çevresel faaliyetlerimiz ile daima öncü bir Organize Sanayi Bölgesi olduk. Türkiye’de organize sanayi bölgeleri arasında arıtma tesisini ilk kuran ve işleten; 1993 yılından beri arıtma tesisi ve sınai faaliyetlerin ekoloji ile barışık olabileceğini gösteren Bölgemiz, halihazırda yüzde 20’si doğrudan yabancı olmak üzere, 224 tesise ev sahipliği yapmaktadır. Bölgemiz ve Firmalarımız, doğal kaynakları etkin ve tasarruflu kullanan, atıkların azaltılmasını, ayrıştırılmasını ve geri dönüşüme kazandırılmasını önemseyen bir yapıdadır.

25 Haziran 2022 tarihinde Bölgemiz Firmalarından 8 personelin zehirlenmesi ile sonuçlanan olayın sebebi olan zehirli atık deşarjı, bizler için kabul edilemez bir konudur. İnsan ve çevre sağlığını alenen yok saymak olarak kabul ettiğimiz bu yaklaşım, çevre ve toplum sağlığını ön plana alan anlayışımız ile hiçbir zaman bağdaşmamaktadır.

Bizler sahip olduğumuz elverişli teknik altyapımız ve bilinçli teknik ekiplerimiz ile bugüne kadar asla böyle sorumsuz bir olayın içerisinde yer almadık. Bu zihniyetin de daima karşısında durduk. Bu çevre katliamının yaşanmasında sorumluluğu olanları Manisa Organize Sanayi Bölgesi olarak şiddetle kınıyoruz.

Bölgemiz ve firmalarımız bu olayın faili değil, mağdurudur. Çevreye duyarlılık konusundaki hassasiyetimiz tüm Türkiye tarafından bilinmesine rağmen, bölgemizi zan altında bırakacak beyanatlar ve yayınlardan dolayı büyük üzüntü duyduğumuzu belirtmek isteriz.

Tüm firmalarımız ile birlikte, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da tüm süreçlerimizde, çevre ve iş kanunu mevzuatlarının temelinde üretim faaliyetlerimize devam edeceğimizi, insan ve çevre sağlığını, toplumsal faydayı gözetmeye devam edeceğimizi bildiririz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.