Editör
Editör
10 Şubat 2020 Pazartesi 13:56
Manisa OSB gururla sunar

Türkiye’nin en önemli sanayi bölgeleri arasında yer alan Manisa Organize Sanayi Bölgesi 3. Made in Manisa  ödül törenini gerçekleştirdi.  Manisa OSB Başkanı Sait Cemal Türek,Yönetim Kurulu üyeleri, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Funda Karaboran ve Başkan Koordinatörü Nihat Akyol’un ev sahipliğinde İzmir Kaya Termal Otel’de 'Made in Manisa' sloganı ile gala yemeği ve ödül töreni düzenlendi. Geceye Manisa Valisi Ahmet Deniz ve eşi Olcay Deniz, AK Parti Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Elginkan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen , Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Gökçen Kaya,İtalya İzmir Konsolosu Valerio Giorgio ve bölge sanayicileri katıldı.

TEKNOLOJİ ODAKLI GİRİŞİMCİ DOSTU OSB

Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait C. Türek, Türkiye'nin önemli bir üretim üssüne sahip olduklarını belirterek, “Bölge olarak çalışmalarımızı sürdürürken Güçlü yerli ve yabancı sermayeli firmalarımızın başarılı yatırım ve faaliyetleri ile de gurur duyduk. Sanayicilerimize ev sahipliği yapan ve üst standartlarda hizmet sunan bir Bölge olarak sizlerden aldığımız ilhamla bizler de hem ülkemizde hem de uluslararası arenada başarıları işlere imza attık. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar ve sunduğumuz hizmetlerle hali hazırda Yeni Nesil OSB kimliğine sahip olan bölgemiz 2020 yılından itibaren Teknoloji Odaklı ve Girişimci Dostu bir OSB olacak. Bölgemiz ile Eğitim ve Ar-Ge Vakfımız, MOSEV, ortaklığında kurulacak yeni şirketimiz INTRAC A.Ş. hem yurt içinde hem de yurt dışındaki üniversiteler ile işbirliği yapacak ve bölge firmalarımızın inovasyon, teknoloji ve girişim kapasitesini gelişmek üzere bir arayüz modelini hayata geçireceğiz “ dedi.

Manisa OSB’den yine bir ilke imza attı bu yıl bölge firmalarının iç ve dış ticaretini arttırmaya yönelik farklı proje hayata geçireceklerinden söz eden Sait Türek, "Firma verilerimize dayalı olarak bölgemizde Önce Komşum Kazansın konseptli mini bir fuar düzenleyerek Manisa'da ve Bölge firmalarımız arasında güçlü bir sinerji ve farkındalık yaratacağız. Projemizin üçüncü fazında ise Bölgemizin dış ticaret kapasitesinin ivmelenmesi konusunda Ticaret Bakanlığımız ile belirlenen hedef sektör ve hedef ülkeler bazında çalışmaları başlatacağız” dedi.

OSB’YE GÜÇ VE DEĞER KATANLARA ÖDÜL

Manisa OSB’de faaliyet gösteren firmalara Gücümüze Güç Katanlar ve Değerlerimize Değer Katanlar kategorilerinde ödüller sahiplerini buldu. Manisa OSB’nin sanayicileri, görkemli “Made in Manisa” ödül töreninde ülkemizde ihracat, istihdam ve üretim ile sosyal sorumluluk, kültür sanat ve eğitim alanlarında ödül aldı. Elginkan Topluluğu İcra Meclisi Başkanı ve Elginkan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen’e ise  Elginkan Eğitim Merkezi, Bedelsiz Eğitim Hizmeti Şükran Plaketini Manisa Valisi Ahmet Deniz verdi. Akçen, plaketini aldıktan sonra yaptığı konuşması sırasında göz yaşlarına hakim olamadı.

ZORLU: TÜRKİYE EKONOMİSİNİN LOKOMOTİFLERİYİZ

  Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ‘Made in Manisa 2020’ ‘Gücümüze Güç Katanlar ve Değerlerimize değer katanlar’ ödül törenine katılmaktan dolayı büyük bir onur ve gurur duyduğunu dile getirdi. Ödülünü Manisa Valisi Ahmet Deniz’in elinden alan Ahmet Nazif Zorlu, Böylesi zor süreçlerle güçlerin birleşmesi gereğine işaret ederek, “Aldığınız ödüllerle ne kadar gururlansanız azdır. Sizler ve bizler Türk ekonomisinin lokomotifleriyiz. Gücümüzü devletimize ödediğimiz vergilerle gücümüze güç katmaya devam ettiğimiz sürece biz sanayicilerin önünde kimse duramaz”  dedi.  Zorlu, sanayicilerin içinde bulunduğu yönetim biçiminin en doğru yönetim biçimi olduğuna da işaret ederek, “Yıllar önce OSB’leri kendi sanayicileri yönetmelidir dedik, ne kadar haklı olduğumuz Manisa Organize Bölgesinin bu gün geldiği başarı seviyesinde net olarak görülmektedir. Özellikle eğitim konularında yapılan çalışmalardan dolayı yönetimi ve OSB Müdürlüğümüzü kutluyorum” diye konuştu.

ENGELLİLERDEN DUYGULANDIRAN ÖDÜL

 Engellilere istihdam için kurulan Zihinsel Engelliler Korumalı İşyeri (ZEKİ) projesinin öncüsü olan Vestel Şirketler Grubuna ZEKİ’ye yaptığı katkılardan dolayı projenin içerisinde çalışan engelli Aykut Akgül de Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan’a arkadaşları adına teşekkür plaketi sundu. Erdoğan, “İnanın hayatımda bugüne kadar birçok ödül aldım. Bu ödül benim için ayrı bir önemi var. Böylesi ödüllerin tüm sanayicilerimize nasip olmasını temenni ediyorum” dedi.

EĞİTİME DESTEK OLANLARA ÖDÜL

Manisa Organize Sanayi Bölgesinin ve Yonca Gıda A.Ş’nin kurucu başkanı merhum  Hasan Türek’in adına yaptırılan ‘Hasan Türek Anadolu Lisesi’ okuluyla ilgili eğitime yaptığı katkılardan dolayı dedesinin ödülünü ise torunu Dalyan Türek, babası Sait Cemal Türek ile birlikte Vali Ahmet Deniz’in elinden aldı Manisa OSB’nin kurucuları arasında yer alan hayırsever Halil Yurtseven’in ödülünü torunu AK Parti Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık aldı.  Teleset Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çam’da Manisa Merkeze bağlı Karaağaçlı Mahallesinde yaptırdıkları okul dolayısıyla ödüle layık görüldü. / Nermin UÇTU

Son Güncelleme: 10.02.2020 14:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.