Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
16 Haziran 2021 Çarşamba 16:25
Manisa OSB'de aşı seferberliği

Koronavirüs salgınına yönelik aşılama hız kazanırken OSB’lerde çalışan işçiler de aşılanmaya başladı. Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan yaklaşık 50 bin işçi için Manisa Organize Sanayi Bölgesi tarafından aşı noktası oluşturdu. OSB içinde açılan mobil aşı merkezine fabrika servisleriyle getirilen işçiler aşılarını olduktan sonra yine servislerle işlerine geri döndü. 4 ekibin görev yaptığı mobil aşı merkezinin yanı sıra önümüzdeki süreçte çalışan sayısı fazla olan fabrikalar için de gezici ekiplerin kurulması planlanıyor.

FABRİKA ÇALIŞANLARI MEMNUN

Rahat bir şekilde aşılarını olan fabrika çalışanları da uygulamadan memnun oldu.  Manisa Organize Sanayi Bölgesi tarafından kurulan aşı merkezine gelen kişilerin sayısı 400’ü geçti.  Fabrika işçisi İsmail Selek aşı olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, kurulan aşılama noktası için Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ne teşekkür etti. Fabrika işçisi Selek, “ Biran önce herkes aşısını olursa bu virüs biter. Bana mesaj geldi, fabrikamızda da sistem kurulmuş. Bütün fabrikalarda bu sistem var. Çok güzel bir uygulama oldu. Aşımızı olduk, şimdi işimin başına geri döneceğim. İşe devam edeceğim” diye konuştu. Diğer bir fabrika işçisi Demet Özcan, hızlı bir uygulama ile aşısını olduğunu söyledi. Fabrikalarda çalışan kişilerin maskelerden kurtulmak istediğini dile getiren Demet Özcan, “ Herkesin aşı olmasını istiyorum. Şimdi ben aşımı oldum. Çok kolay bir uygulama oldu. Servisimle birlikte işime geri gidiyorum” dedi.

İŞÇİLERİN İLGİSİ YÜKSEK

Yunusemre İlçe Sağlık Müdürü Süleyman Soğuksu da, OSB’lerde çalışan işçilerin aşılanmasının önemine dikkat çekti. Fabrika işçilerinin ilgisinin yüksek olduğunu ifade eden Soğuksu, Manisa OSB tarafından açılan aşılama noktasının büyük kolaylık sağladığını söyledi. Aşılama noktasında 4 ekibin bulunduğunu dile getiren Süleyman Soğuksu, fabrikalarla iletişim halinde olduklarının belirterek, “Çalışan işçilerin hem zamanının hem de ekonomik anlamda kayıp olmaması için bu uygulamayı başlattık. Ekip sayısını da artıracağız. Hızlı bir sistemimiz var. Fabrikalardan servislerle geliyorlar, 6 kişilik gruplar halinde içeri alınıyorlar. Randevusuz gelenleri de geri çevirmiyoruz. Yeterince aşımız var. Manisa OSB’de yaklaşık 50 bin çalışan var, biz bu 50 bin çalışanımızı en rahat koşullarda aşılamak istiyoruz. Büyük fabrikalarda, işçi sayısının çok fazla olduğu fabrikalar için de yerinde aşılamayı da önümüzdeki süreçte planlıyoruz” diye konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.