Editör
Editör
03 Şubat 2020 Pazartesi 13:32
Manisa Mesir'e hazır, peki Sultan Camii!..

5 ASIRLIK BİR MİRAS

Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Ayşe Hafsa Sultan tarafından 1522 yılında yaptırılan Manisa’nın gözbebeği Sultan Cami’nin görüntüsü üzdü. UNESCO’nun somut olmayan kültürel mirası listesinde yer alan Mesir Festivali’ne ev sahipliği yapan ve binlerce kişiye şifalı mesir macunlarının saçıldığı camide rutubet nedeniyle oluşan kötü görüntü tepki çekti. Caminin dış kısmında yer alan işlemelerin döküntüsü, duvarlarda oluşan bazı çatlaklar ve bakımsız kente yakışmadı. Caminin durumun görenler ‘Sultan Cami Mesir Festivali’ne hazır mı?’ diye sordu.

12 YIL ÖNCE RESTORE EDİLDİ

Yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği Cami, Sultan Camii Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2007 yılında başlayan restorasyon çalışmaları sonucunda 21 Mart 2008 cuma günü 468. Mesir Festivali sırasında tekrar ibadete açılmıştı. Aradan geçen 12 yıl içinde caminin yıprandığı gözler önüne serildi. Kente gelen birçok turistin ziyaret ettiği, festivalde de dünyanın birçok ülkesinden yabancı konukları ağırlayacak olan caminin ne zaman restore edileceği merak konusu oldu. Vatandaşlar, tarihi caminin biran önce restore edilmesi için çağrı yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.