Editör
Editör
01 Aralık 2017 Cuma 18:41
Manisa kırmızı-siyah dedi

Kent içi ulaşımda modern sistemleri hayata geçirmek için çalışmalarını sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, çevre dostu elektrikli otobüslerin rengini vatandaşlara sordu. Manisa halkı belediyenin internet sitesinde kırmızı, sarı, mavi ve yeşil renkler arasında yapılan ankete katılarak seçimini yaptı. Anket sonuçlarına göre Manisalıların çoğunluğu kırmızı renkte karar kıldı.

Manisa'da hizmet verecek olan çevre dostu elektrikli otobüslerin rengini Manisalılar belirledi. Önümüzdeki yıl içerisinde şehir içerisinde hizmet verecek olan modern otobüslerin rengini seçmek isteyen vatandaşlar belediyenin internet sitesinde yer alan ankete katıldı. Sitede oy kullananlar kırmızı, sarı, mavi ve yeşil renkler arasında seçim yaptı. Toplamda 64 bin 563 kişi anket için oy kullandı.

Bu renkler arasında en çok oyu 21 bin 059 oyla Kırmızı renk aldı. Bu sonuca göre yeni otobüsler kırmızı renkte olacak. Ankete katılanlar yüzde 32.62 oranla kırmızı rengi seçerken kırmızıyı yüzde 32.49 oranla yeşil takip etti. Sarı yüzde 32.37 oy alırken mavi ise yüzde 2.52 oranda kaldı.

Manisalıların rengi belirlemelerinin ardından önümüzdeki yıldan itibaren hizmete başlaması planlanan elektrikli otobüsler OSB işçilerine de hizmet verecek. İlk etapta üç bin işçiyi OSB'ye taşımayı planlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde yaşanan servis yoğunluğunun da önüne geçmeyi planlıyor.

Son Güncelleme: 01.12.2017 19:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.