Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
29 Kasım 2020 Pazar 12:51
Manisa Kebabı bunu da gördü!

Manisalıların en sevdiği lezzetlerden biri olan 300 yıllık Manisa kebabı ekmek arasına girdi. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle kahvehaneler kapanırken, lokantalarda ise gel-al paket servisi başladı. Manisa’da 1977 yılından beri hizmet veren tarihi Kapalı Çarşı Manisa Kebapçısı, farklı bir uygulama gerçekleştirdi. Bakır tabakta servis edilen Manisa Kebabını ekmek arasına katarak servis etmeye başladı. Normal kebapta kullanılan malzemeler ekmek arasında da kullanılıyor.

Kebap ustası Ekrem Oyit, “İnsanlar ekmek arası bir şeyler istedi. Bizde baktık bizim pideler tırnaklı pideler olduğu için olmuyor. Ya lavaş pide alacaksın. Böyle olmayınca bizde Manisa Kebabı’nı ekmek arasında düşündük. İçerde oturmak yasak olduğu için insanlar yürürken yemek istedi. Bizde bu talebi yerine getirdik. Bakır tabaklarda servisimiz de devam ediyor. Vatandaşlar tebrik etmeye başladı, hatta geç kaldınız diyenler bile oldu. Pandemi bittiği zamanda buna devam edebiliriz. O zaman ocağı biraz daha büyütürüz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.